DOLANDIRICIYA SIDIKA NİNEDEN ÖĞÜT

Güncelleme Tarihi:

DOLANDIRICIYA SIDIKA NİNEDEN ÖĞÜT
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2018 09:48

Dolandırıcıların tuzağına düşmeyen 87 yaşındaki Sıdıka nine, onlara bir de öğütte bulundu. Sıdıka nine, kendisini arayan kişilere “85 yaşındayım ama daha bunamadım. Bu yoldan vazgeçin, gidin polise teslim olun’ dedim. İnşallah öğüdümü dinlerler” diye konuştu.

Haberin Devamı

ANTALYA Muratpaşa İlçesi’nde yaşayan 87 yaşındaki Sıdıka M., telefon dolandırıcılarının tuzağına düşmekten son anda kurtuldu. Yaşadıklarını Hürriyet’e anlatan Sıdıka M., dolandırıcıların cep telefonu değil, ev telefonundan kendisiyle iletişime geçtiğini söyledi.

KİMLİĞİNİ KAYBETTİN Mİ?

Telefondaki kişinin kendisini polis olarak tanıttığını kaydeden Sıdıka M., “Telefondaki kişi kimlik kartımı kaybedip kaybetmediğimi sordu. Ben de kaybetmediğimi söyledim. İlginç biçimde bana bilgilerimi okumaya başladı. Sonra da kimliğimin dolandırıcıların eline geçtiğini söyledi” dedi.

EVDE ALTININ VAR MI?

Büyük şaşkınlık yaşadığını kaydeden Sıdıka M., şöyle dedi: “Kendisini polis olarak tanıtan kişi evde altınım, silahım olup olmadığını, kiminle yaşadığımı sordu. Sonra da ‘Ekiplerimiz eve gelecek altınlarına, paralarına el koyacak. İtiraz etme’ dedi.”

POLİSE TESLİM OLUN

Haberin Devamı

“Birden gerçek polislerin yaptığı uyarılar aklıma geldi ve dolandırılmaya çalışıldığımı anladım. Telefondaki kişiye ‘Ben 85 yaşındayım ama daha bunamadım. Bu yoldan vazgeçin, gidin polise teslim olun’ dedim. Bu sözlerim üzerine telefonu yüzüme kapattılar. Ben de 155’i arayarak şikâyetçi oldum. İnşallah öğüdümü dinlerler.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!