DOĞANIN KALBİNE YOLCULUK

Güncelleme Tarihi:

DOĞANIN KALBİNE YOLCULUK
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2022 10:26

Doğa sporlarına meraklı olanlar için Antalya ve çevresinde keşfedilecek çok sayıda bisiklet rotası var. Hürriyet okurları için bir rehbere ihtiyaç olmadan GPS üzerinden takip edilebilecek parkurlardan oluşan bir kılavuz oluşturduk.

Haberin Devamı

GÖKDERE, Doyran, Hisarçandır, Hacısekiler, Düzlerçamı, Gürkavak, Aksu… Antalya’nın batı, doğu ve kuzeyindeki yemyeşil rotalar, bisiklet tutkunlarının mabedi gibi. Toroslar’ın eteklerinden antik kentlere, köy patikalarından orman yollarına Akdeniz ekosistemi, meraklılarını keşfe davet ediyor. GPS sistemine uyumlu, kimisi zor kimisi kolay bisiklet parkurlarını Hürriyet okurları için derledik. Antalya’nın kimisi zor, kimisi kolay bisiklet parkurlarından oluşan bir rehber ortaya çıktı:

TARİHİN İÇİNDEN YÜKSEK RAKIMA
Karaman Çayı, Avlağı Düzlüğü ve Keldağ üzerinde Doyran’a giden 6.5 saatlik zorlu parkur, ormanın içinden yüksek rakıma çıkan bir yolda ilerleme şansı veriyor. Roma döneminden kalma yapıların bulunduğu yolda, Keldağ Kilisesi ve çevresindeki harabeleri görmek için kısa bir mola verilebilir.

Haberin Devamı

KÖY KAHVESİNDE KISA BİR MOLA
Saklıkent yolu üzerinden Duraliler, Aşağı Karaman ve Doyran’a giden 31.7 kilometre uzunluğundaki bu rota, ortalama 2.5 saatte tamamlanıyor. Birkaç market ve bir köy kahvesi olan Doyran’da sona eren yolda içme suyu sıkıntısına karşı mataraların dolu olması gerekiyor.

SU KANALLARININ ARASINDAN
Duraliler, Aşağı Karaman ve Kuzbaşı mevkiinden oluşan ve 3 saat süren rota, 36 kilometre mesafede ağaçların, göletlerin ve su kanallarının arasından eşsiz bir manzarada bisiklet sürme konforu sunuyor.

DOĞANIN KALBİNE YOLCULUK

MANZARA TEPE’YE YOLCULUK
Kepez, Düzlerçamı ve Duraliler’den oluşan 2.5 saatlik rotada, orman içi yollardan geçerek ve Manzara Tepe’nin eşsiz görüntüsünü izleyerek 30.7 kilometre yol almak mümkün.

DİK YOKUŞLU DAĞ YOLU
Yaklaşık 39 kilometre mesafede Düzlerçamı, Nebiler ve Güveruçurumu’nu kapsayan parkur, dağ bisikleti için uygun dik yokuşlar ve inişli çıkışlı yollardan oluşuyor. Nebiler köy yolunun bittiği yerde doğa tutkunlarını muhteşem manzarasıyla 117 metre dirinliğindeki Güver Kanyonu bekliyor. Dönüş yolunda Yukarı Karama Köyü’ndeki piknik alanı mola için ideal.

Haberin Devamı

DOĞANIN KALBİNE YOLCULUK

TERMESSOS’A TIRMANIŞ
Tecrübeli dağ bisikletçileri için uygun olan bu zor parkur, yaklaşık 7 saat sürüyor. Kent merkezinden, köylerden ve Düzlerçamı Köprüsü’nden geçilerek Termessos Antik Kenti’ne uzanan 65.4 kilometrelik yolda yüksek eğilimli tırmanışlar yapmak gerekiyor.

TARİHİN İLK AYAK İZLERİ
Yağca ve Çığlık köylerinden geçilerek Korkuteli ve Nebiler yolunun takip edildiği 8 saatlik rota, insanlık tarihinin ilk ayak izlerini taşıyan Karain Mağarası’nı da içine alıyor. 80 kilometrelik zorlu parkur profesyonel bisikletçileri bekliyor.

GPS’İ TAKİP ET
Rotaların GPS kayıtlarını, yol bilgilerini, yönlendirici kesişim noktalarını, mesafeleri, tırmanış ve iniş eğimlerini, minimum ve maksimum irtifa değerlerini bir araya getiren dijital uygulamalar sayesinde bir rehbere ya da doğa turuna ihtiyaç duymadan yola çıkabilirsiniz. Kendinize en uygun rotayı seçerek GPS programını takip ederek pedal çevirmeye başlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

DOĞANIN KALBİNE YOLCULUK

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!