Dezavantajlı çocuklar yazılım öğreniyor

Güncelleme Tarihi:

Dezavantajlı çocuklar yazılım öğreniyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2017 14:20

Dezavantajlı çocuklar yazılım öğreniyor

Haberin Devamı

 

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da Milli Eğitim Müdürlüğü ve Lokman Ecza Deposu işbirliğiyle Muratpaşa İlçesi'nde yaklaşık 90 bin çocuk içinde yapılan taramayla 100 dezavantajlı çocuk belirlendi. Antalya Valiliği ve Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesindeki Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi'nde desteklediği Dijigenç projesinde, çocuklara kod yazılımı öğretilecek.
Antalya'da Lokman Ecza Deposu sahiplerinden ve Antalya Sanayi ve İşadamları Derneği üyesi Hatice Öz tarafından, Türkiye'nin dünyadaki teknolojik gelişime ayak uydurması ve dezavantajlı çocukların da eğitimini amaçladığı Dijigenç Projesi başlatıldı. Antalya Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de desteklediği projede, Muratpaşa İlçesi'ndeki ortaöğretim ve liselerden 89 bin 871 öğrenci arasından dezavantajlı gruptaki 100 öğrenci belirlendi.
Projenin hem rehberlik hem de teknolojik eğitim olarak yaklaşık 6 ay süreceğini belirten Hatice Öz, 100 çocuğa kod yazılım eğitimi verileceğini kaydetti. Kod yazılım eğitimlerinin sadece mekanik değil aynı zamanda rehberlik eğitimiyle de desteklendiğini söyleyen Öz, “Onlara hem kendilerinin ne kadar kıymetli olduklarını hissettirmek ve hem Türkiye, hem kendileri ve aileleri için bir gelecek yaratmak istiyoruz. Milli eğitim müdürlüğü ile özel bir müfredat hazırladık ve derslerimize başladık" dedi.
Haftada üç gün olmak üzere ilk bölümün üç ay süreceğini belirten Öz, “Üç ay sonrasında yine bu çocuklar arasından bazıları seçerek ekstradan robotik sistemleri ve modül uygulamaları öğreteceğiz. Dünya inanılmaz bir teknolojik gelişim içerisinde. Dünyanın bu değişimine ayak uyduramayan ülkeler geri kalıyor, dolayısıyla hem çocuklarımızın önüne yeni bir gelecek açmak hem de ülkemizi daha iyi yerlere taşımak istiyoruz" diye konuştu.
Uygulama üç boyutlu yazılım ve robotik eğitim şeklinde iki ayadan oluştuğunu belirten Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Sarıgöl ise şunları kaydetti:
“Aynı zamanda çocukların psikolojik olarak da yetenekleri keşfetmelerine yönelik rehberlik programı da uyguluyoruz. Etkili iletişim becerileri ve aynı zamanda mesleki envanter uygulanarak çocukların hangi mesleğe uygun olduğu alanları da tespit edeceğiz. Çocuklar oyun oynarken aynı zamanda becerileri de geliştirmiş olacak. 8 hafta sonunda rehber ve bilişim teknoloji öğretmenlerimizin gözleminde çocuklarımızı yeniden bir değerlendirmeye alacağız ve içindeki 20 çocuğumuzu üst düzey yazılım programına alınacak."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!