Demre'de Yöresel Lezzetler Festivali düzenlenecek

Güncelleme Tarihi:

Demrede Yöresel Lezzetler Festivali düzenlenecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2019 10:45

Demre'de Yöresel Lezzetler Festivali düzenlenecek

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- ANTALYA'nın Demre ilçesinde bu yıl ikinci kez Demre- Kekova Outdoor ve Yöresel Lezzetler Festivali düzenlenecek.

Demre Belediyesi tarafından düzenlenecek olan Demre- Kekova Outdoor ve Yöresel Lezzetler Festivali 4 gün sürecek. Birçok etkinliğin düzenleneceği festival 26 Ekim Cumartesi günü Noel Baba Meydanı'nda yapılacak olan açılış töreniyle başlayacak. Ardından Demre Bisiklet Kulübü tarafından Demre- Kapaklı- Üçağız bisiklet turu yapılacak. Aynı saatlerde Likya Yolu Çayağzı- Kapaklı yürüyüşü düzenlenecek. Öğle vakti Kapaklı Mahallesi Meydanı'ndaki festival alanında buluşulacak. Öğle yemeğinin ardından Istlada Antik Kenti yürüyüşü yapılacak. El sanatları gösterilerinin yanında yöresel ürünlerle Yörük yemekleri stantları açılacak. Akşam Kapaklı Meydanı'nda açık hava sinemasıyla film gösterimi yapılacak.

Festivalin ikinci günü olan 27 Ekim Pazar günü Kekova'ya yat turu düzenlenecek. Çayağzı'nda ödüllü kano yarışları yapılacak. Çayağzı yolunda hazırlanan alanda off- raod şov gösterileri düzenlenecek. Noel Baba Kuş Cenneti- Likya Uygarlıkları Müzesi fotoğraf yarışması düzenlenecek. Aynı akşam Noel Baba Meydanı'nda Ayna grubu konser verecek.

Festivalin üçüncü günü olan 28 Ekim Pazartesi, Demre Bisiklet Kulübü tarafından Demre- Finike bisiklet turu düzenlenecek. Kate Clow ile Noel Baba Yolu yürüyüşü yapılacak. Akşam Noel Baba Meydanı'nda sanatçı Tuba Yurt bir konser verecek.

Festivalin son günü olan 29 Ekim Salı günü Noel Baba Kuş Cenneti ve Likya Uygarlıkları Müzesi fotoğraf yarışmasının ödül töreni yapılacak. Noel Baba Meydanı'nda Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının ardından Kolpa grubu festivalin kapanış konserini verecek.

Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "Geçen yıl ilk kez düzenlenen festivali, bu yıl uzatarak ve çok farklı bir konumda düzenliyoruz. Demre'yi alternatif turizmle tanıştırmak istiyoruz. Çünkü Demre'de alternatif turizm için her şey hazır. Likya Yolu'nun en güzel bölümü Demre'den geçiyor. Noel Baba Yolu Demre'de. Kekova'da her türlü deniz sporu yapılabilir. Demre'nin kendine özgü mutfağı var. Festival boyunca Kapaklı Mahallesi ve Noel Baba Meydanı'nda yöresel yemekler kermesimiz açık olacak. Bu yolla yöresel mutfağımızı tanıtacağız. Festivalimizi Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Cumhuriyet Bayramı'mızın 96. yılı kutlamalarıyla birleştirerek, Cumhuriyetimizi daha coşkulu biçimde kutlayarak, Demrelilere bu coşkuyu yaşatacağız. Tüm Demreli hemşehrilerimizi ve çevre ilçelerdeki vatandaşlarımızı etkinliklerimize bekliyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!