Dede Korkut, Alanya’da Çocuklarla Buluşuyor

Güncelleme Tarihi:

Dede Korkut, Alanya’da Çocuklarla Buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2015 15:08

ALANYA BELEDİYE TİYATROSU “DÜNYA ÇOCUK VE GENÇLİK TİYATROSU GÜNÜ” KUTLAMALARI DOLAYISIYLA, 20-21 MART TARİHLERİNDE “DEDE KORKUT HİKAYELERİ” ADLI ÇOCUK OYUNUNU BELEDİYE KÜLTÜR MERKEZİ’NDE SAHNELEYECEK.

Alanya Belediye Tiyatrosu “Dünya Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu Günü” kutlamaları dolayısıyla, 20-21 Mart tarihlerinde “Dede Korkut Hikayeleri” adlı çocuk oyununu Belediye Kültür Merkezi’nde sahneleyecek.
Muharrem Ergin’in “Dede Korkut Hikayeleri” adlı bilimsel inceleme kitabından Pedagog Dramaturg Nurdan Özgür’ün düzenleyerek oyunlaştırdığı ve “Çocuk Tiyatrosu Araştırmaları Laboratuvarı” Koordinatörü Pedagog Rejisör Dr. Rasim Aşın tarafından yönetilen oyunun yardımcı yönetmenliğini Alanya Belediye Tiyatrosu yönetmenlerinden A.Yasin Kınay yapıyor.
“Her yaş grubu kendi yaşına uygun oyun izlemeli” düşüncesiyle pedagojik danışman Necmiye Güneylioğlu Günata ve psikolojik danışman Esra Yemez işbirliğinde okullarda 4, 5, 6,7 ve 8’inci sınıf öğrencileri için sahnelenecek olan oyunda A.Yasin Kınay, Birke Muratal, Burak Emir Kaya, Fırat Onur Deniz, Aysel Kökdemir ve Yavuz Sinop rol alıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!