Cüneyt Özdemir, ANTGİAD'ın konuğu

Güncelleme Tarihi:

Cüneyt Özdemir, ANTGİADın konuğu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2016 12:57

 Cüneyt Özdemir, ANTGİAD'ın konuğu

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Genç İşadamları Derneği'nin (ANTGİAD) genişletilmiş üye toplantısına gazeteci-yazar Cüneyt Özdemir konuk oldu.

ANTGİAD Başkanı Volkan Barutcu ve yönetim kurulu üyeleri, Rixos Downtown Otel'de gerçekleştirilen toplantı öncesinde Cüneyt Özdemir'le birlikte mini şehir turu yaptı. Antalya Kültür Sanat'taki 'Karşılaşmalar' sergisini ziyaret eden Özdemir, ardından ANTGİAD üyeleriyle Kaleiçi Yat Limanı'nı gezdi. Toplantının açılışında konuşan ANTGİAD Başkanı Volkan Barutcu, 15 Temmuz'da Türkiye'yi milleti, demokrasiyi, cumhuriyeti, aydınlık geleceği yok etmek isteyen vatan hainlerinin darbe girişiminde bulunduğunu söyledi.

Şehit ve gazilerin 15 Temmuz gecesi, cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdığını belirten Barutçu, "Hiç şüphesiz ki, şehitlerimiz kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir. 15 Temmuz şehitlerimiz ve Konyaaltı ilçemizde gerçekleşen hain saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Fazıl Doğruöz' e Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum" dedi.

'TÜRKİYE İYİ ALGILANMIYOR'

Açılış konuşmasının ardından Cüneyt Özdemir '15 Temmuz Sonrasında Dünya Gözüyle Türkiye' başlıklı sunumun yaptı. Türkiye'nin son bir yılda Suriye savaşı, mültecilerin göçleri ve sonrasında yaşanan demokrasiyle ilgili gelişmeler nedeniyle dünyada iyi algılanmadığını anlatan Özdemir, Türkiye'nin yurt dışındaki en büyük probleminin ise yanlış algılanması olduğunu vurguladı.

Türkiye için 'Yumuşak Suriye' benzetmesi yapıldığını kaydeden Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Batıda, Türkiye algısı, bombaların patladığı, güvenliğin zayıf, demokrasinin problemli olduğu, evrensel hukuk kurallarının çok işlemediği bir Ortadoğu ülkesine dönüşüyor ve bu algınında sonuçları oluyor. İlk olarak para ve sermaye, huzur ve demokrasiyi istiyor. Turizm sektöründe en büyük pazarlardan biri olan Avrupa pazarında büyük daralmalar yaşanıyor. Türkiye' yi farklı bir kategoride değerlendirmeye başladılar. Güvenlik çağın en büyük problemi ama çok da abartmamak gerekiyor. Güvenlik zafiyeti var deniliyor ama ABD'de de bir sabah uyandığınızda twitter'e girilemiyor, yemek yediğiniz kafenin yanında bombalar patlıyor."

Cüneyt Özdemir sunumunun devamında ANTGİAD üyelerinin sorularını yanıtladı.

ANTGİAD Başkanı Volkan Barutcu, günün anısına Cüneyt Özdemir'e teşekkür plaketi takdim etti. Yeni üyelere de üyelik belgeleri verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!