'Cumhuriyet ve Sanat' sergisi

Güncelleme Tarihi:

Cumhuriyet ve Sanat sergisi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2018 14:30

'Cumhuriyet ve Sanat' sergisi

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi'nce (GSF) bu yıl 16'ncısı düzenlenen 'Geleneksel Cumhuriyet Sergisi', 'Erken Cumhuriyet ve Sanat' başlıklı konferansla zenginleştirildi.

Atatürk Konferans Salonu'ndaki konferans, GSF Dekanı Prof. Dr. Osman Eravşar'ın açılış konuşmasıyla başladı. Cumhuriyet döneminin sanat ve kültürel ortamını anlamanın önemine işaret eden Prof. Dr. Eravşar, "Çünkü yeni bir devlet kuruluyordu. Binlerce yıllık geçmişten gelen birikimlerle modern bir devlet sisteminin içerisinde bu bilgileri bir araya getirip sanat ve kültürel ortamını oluşturması gerekecektir" dedi.

Prof. Dr. Zafer Toprak ise Cumhuriyet ile birlikte Türkiye'de fotoğraf resim, tiyatro, opera, bale gibi sanat dallarının gelişim süreçlerini anlattı. Mustafa Kemal Atatürk'ün 1928 de gerçekleştirdiği harf devrimi ile aslında bir kültür devrimini gerçekleştirdiğine, bu kültür devriminin iki ayağı olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Zafer Toprak, "Bunlardan biri spor, diğeri ise kültür" dedi.

CUMHURİYET SERGİSİ

GSF Dekanı Prof. Dr. Osman Eravşar ve Prof. Dr. Zafer Toprak daha sonra Olbia Sanat Galerisi'ndeki 'Cumhuriyet' konulu karma serginin açılışını yaptı. Küratörlüğünü Ebru Nalan Sülün'ün üstlendiği sergide resim, seramik, heykel geleneksel sanatlar, fotoğraf ve grafik bölümlerinden akademisyen hocalar ile lisans üstü eğitim gören öğrencilerin, Antalya'dan da bazı sanatçıların eserleri yer aldı.

Prof. Dr. Zafer Toprak ve GSF Dekanı Prof. Dr. Osman Eravşar sergilenen eserleri inceledi. Ebru Nalan Sülün, eserler hakkında bilgi verdi. Eser sahipleriyle de sohbet eden Prof. Dr. Toprak, "Çok önemli bir günün arifesinde böylesine önemli bir serginin açılmış olması beni çok gururlandırdı" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!