Çocuk istismarına afişli protesto

Güncelleme Tarihi:

Çocuk istismarına afişli protesto
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2018 15:46

Çocuk istismarına afişli protesto

Haberin Devamı

 

KEMER, (DHA) - KEMER Belediye Başkanı Mustafa Gül'ün eşi Neşe Gül'ün öncülüğünde Kemerliler tarafından başlatılan 'çocuk istismarını ve kadına şiddeti protesto ve önleme' kampanyası Kemer'in birçok noktasındaki billboardlara asılan afişlerle devam ediyor.

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül'ün eşi Neşe Gül'ün öncülüğünde başlatılan 'çocuk istismarını ve kadına şiddeti protesto ve önleme' kampanyası tüm hızıyla devam ediyor. Neşe Gül ve Kemerliler, önce Kemer İlçe Stadı'ndaki Kadınlar Ligi maçı sırasında açtıkları afişler ve attıkları sloganlarla, ardından Kemer Cumhuriyet Meydanı'nda yaptıkları basın açıklamasıyla çocuk istismarını ve kadına şiddeti protesto etti. Şimdi de Kemer Belediyesi tarafından hazırlanan ve 'Çocuk istismarına karşı sessiz kalma' çağrısının yapıldığı afişler Beldibi'nden Çıralı'ya kadar ilçenin tüm mahallelerine asıldı.

'HEPİMİZ ENDİŞELİYİZ'

Neşe Gül, "Her geçen gün 'Ne oluyor bu topluma?' diye düşündüren, yürek sızlatan haberleri, çocuk tecavüz ve istismarlarını duydukça, okudukça öfkeleniyor, günlerce uyumakta zorlanıyoruz? Çocuklarımız komşusuna su içmeye gidiyor öldürülüyor. Parkta, evinin önünde oynarken kaçırılıyor, tecavüz edilip öldürülüyor. Okula gönderiyoruz öğretmeni tecavüz ediyor. Kreşe gönderiyoruz tecavüz ediliyor. İmkânlarımız kısıtlı olduğundan çocuğumuzun iyi bir geleceği olsun diyerek yurtlara veriyoruz tecavüz ediliyor. Dinimizin güzelliklerini öğrensin diye Kuran kurslarına gönderiyoruz, tecavüz ediliyor, şiddet görüyor, dövülüyor. Otobüse, minibüse, servise biniyor tecavüz ediliyor. Düğünlerde uyurken tecavüz ediliyor. Hatta ve hatta evinde en korunaklı olması gereken yerde öz babası tecavüz ediyor. Çocuklarımızı parklara, kapımızın önüne çıkaramaz duruma geldik. Komşularımıza, akrabalarımıza, en yakınlarımıza, hatta öğretmenlerimize güvenemez olduk" dedi.

'YASAL DÜZENLEME YAPILSIN'

Tüm partilerin yöneticilerine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne, hakimlere ve savcılara seslenen Neşe Gül, "Çocuklarımıza ve bizlere rahat nefes aldıracak, doğal yaşam hakkımızı, özgürlüğümüzü tekrar sağlayacak, bu sapıklara ve çocuk tecavüz, pedofili, çocuk istismarlarını, evliliklerini teşvik eden paylaşım ve söylemleri yapanları engelleyecek caydırıcı kanunlar çıkartarak, bu gidişata bir son verin. Çocuk tecavüzünün iyi hali, hafifletici sebebi, çocuğun rızası diye bir durum söz konusu olamaz. Bu sapıklara 'dur' diyecek, gerek kimyasal hadım, gerek müebbet, yani tüm toplumun yüreğine su serpecek, çocuklarımızın güvenliğini arttıracak, en ağır, en caydırıcı cezaların uygulanacağı kanunları en kısa zamanda bekliyor ve toplum olarak talep ediyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!