Çinli uzmanın bisikletle dünya turu

Güncelleme Tarihi:

Çinli uzmanın bisikletle dünya turu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2017 10:53

 Çinli uzmanın bisikletle dünya turu

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) - ÇİN'den bisikletiyle dünya turuna çıkan bilgisayar uzmanı ve grafiker 36 yaşındaki Du Xıao Yan, Antalya'nın Demre İlçesi'ne geldi.
Çinli bilgisayar uzmanı ve grafiker Du Xıao Yan, 31 Ekim 2016 tarihinde Çin'in Şanghay kentinden bisikletini de alarak uçakla Hindistan'ın Yeni Delhi kentine geçti. Oradan bisikletle yola çıkan Yan, Hindistan, Pakistan ve İran'ı geçerek 11 Mart 2017 tarihinde İran üzerinden Van'a geldi. Van'ı gezdikten sonra otobüsle Kapadokya'ya ardından da Konya'ya gelen Yan, sonrasında Antalya'ya geçti ve sahili takip ederek Demre'ye ulaştı.
Demre'de Noel Baba Müzesi, Myra Antik Kenti ve Likya Uygarlıkları Müzesi'ni gezen Yan, "Buradan Kaş, Fethiye, Marmaris, Bodrum, Aydın üzerinden İzmir'e kadar bisikletle gideceğim. Oradan otobüsle İstanbul'a gideceğim. 1 yıl sürecek bisiklet turumda en büyük zaman dilimini Türkiye'ye ayırdım. Şu ana kadar 8 bin kilometre yol yaptım bisiklet üstünde. Günde 100 kilometre yol yapıyorum. Amacım farklı kültürleri, farklı insanları, tarihi, doğayı tanımak. Türkiye'de hiçbir sorun yaşamadım. Özellikle Antalya sahilinde yol alırken insan bana hiçbir karşılık beklemeden meyve, yemek ikram etti. Bisikletimin torbası ikramlarla dolu. Türkiye çok güzel bir ülke. Türk insanı çok candan ve yardımsever. Döndüğüm zaman, tüm yakınlarıma, dostlarıma Türkiye'yi anlatacağım, tanıtacağım. Hiçbir güvenlik sorunu yaşamadım. Tek sorunum dil. İngilizce bilen yollarda az insan var" diye konuştu.
Du Xıao Yan, İstanbul'dan sonra otobüsle Gürcistan'a, oradan Azerbaycan, Özbekistan, Türkmenistan ve Kırgızistan üzerinden ülkesine döneceğini anlattı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!