'Çilingir Amca' çırak bulamıyor

Güncelleme Tarihi:

Çilingir Amca çırak bulamıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2018 15:14

'Çilingir Amca' çırak bulamıyor

Haberin Devamı

 

Berkay KUNT/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da, 40 yıldır çilingirlik yapan, birçok usta yetiştiren ve üniversite öğrencilerinin 'Çilingir Amca' dedikleri 66 yaşındaki İsmail Özcan, çırak bulamadıklarından şikayet etti.

Antalya'da yaklaşık 40 yıldır çilingirlik yapan İsmail Özcan, Kültür Mahallesi'ndeki işyerinde halen mesleğini sürdürüyor. Üniversite öğrencilerinin yoğun oturduğu mahallede, İsmail Özcan en fazla onlara hizmet veriyor. Öğrencilerin 'Çilingir Amca' diye isim taktığı İsmail Özcan, çilingirliğin kaybolmaya yüz tutan meslek olmadığını ancak çırak bulmakta zorlandıklarını kaydetti.

Kimsenin çilingir olmaya yanaşmadığını belirten İsmail Özcan, "Eskiden usta ve çırak ilişkisi vardı, yetiştirdiklerimiz usta oldu ama o ustalar çırak bulmakta zorlanıyor" dedi. Geçmiş okula gitmeyen çocukları çırak olarak aldıklarını vurgulayan Özcan, "Şimdi herkes okuyor. Fakat insanlar kendi alanlarında iş bulamadıkları halde farklı meslek dallarına yönelmiyor" dedi.

Çilingirliğin kaybolmayacak bir meslek olduğunu, her devirde yaşayacağını anlatan İsmail Özcan, "Anahtarsız kapı açılır mı? Açılmaz. Otomatik kapılar falan var artık ama anahtar olayı sadece kapıda mı var? Hayır. Şimdiki gençler de unutkan zaten, sürekli anahtar kaybediyorlar. Bu meslek kesinlikle kaybolmaz. Burada en çok üniversite öğrencilerine hizmet veriyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!