ÇAYI BOZUP TARLA YAPMIŞ

Güncelleme Tarihi:

ÇAYI BOZUP TARLA YAPMIŞ
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2022 09:15

Gazipaşa’da Bıçkıcı Çayı’ndan profesyonel iş makineleri ile kaçak malzeme alan T.Ç., çayın akış yönünü değiştirdi. Bu durum bölgedeki köprü ve sanat yapılarına zarar verdi. DSİ, konuyla ilgili soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

ANTALYA’nın Gazipaşa ilçesi Beyobası ve Aydıncık mahallelerini birbirine bağlayan Bıçkıcı Çayı’ndan iş makineleriyle kaçak malzeme alan ve derenin akış yönünü değiştiren T.Ç., çay üzerindeki köprüye ve sanat yapılarına zarar verdi.

AKIŞ YÖNÜ DEĞİŞTİ
Şikâyet üzerine bölgede inceleme yapan Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürlüğü ekipleri, Bıçkıcı Çayı’ndan kaçak olarak malzeme alındığını ve bu malzemenin kamyonlarla taşınarak yaklaşık 200 metre uzaklıktaki T.Ç.’ye ait tarlaya dolgu malzemesi olarak döküldüğü tespit edildi. Uzman raporunda ise yapılan kaçak çalışmayla çayın yatak rölyefi ve doğal su akışının değiştirildiği vurgulandı.

KÖPRÜMÜZ ZARAR GÖRDÜ
Bölgede yaşananları Hürriyet muhabirine anlatan P.S., şöyle dedi: “Kaçak çalışma günlerdir devam ediyor. Üstelik profesyonel iş makineleri ile bu işi yapıyorlar. Hem köprümüz hem de bölgedeki sanat yapıları zarar gördü. Üstelik çayın akış yönünü de değiştirdiler.”

Haberin Devamı

TUTANAK HAZIRLANDI
“Çayın akış yönü değişince tarım arazileri susuz kaldı. Nasıl olurda bu kadar pervasızca bu işi yürütüyorlar anlam veremiyoruz. Yetkili kurumlar mahallede inceleme yaptı ve yapılan usulsüz çalışmayı tutanak altına aldı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!