Çantayı çaldı 27 lira ceza aldı

Güncelleme Tarihi:

Çantayı çaldı  27 lira ceza aldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2018 11:09

Açık öğretim sınavına girmek için evden çıkan Arzu Tıraş’ın çantasını kapkaç yöntemiyle çalan A.A. hakkında çıkan karar şaşırttı. Mahkeme A.A.’dan 27 lira yargılama gideri tahsil edilmesine karar verdi.

Haberin Devamı

Antalya’da Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi sınavına girmek için evinden çıkan Arzu Tıraş’ın içinde sınav giriş belgesi, banka kartı, kimlik kartı ve 10 TL bulunan çantasını kapkaç yöntemiyle çalan 17 yaşındaki A.A., Antalya 2. Çocuk Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı.

KENDİNİ SAVUNDU

Kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmeyen A.A.’nın 5 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verildi. Ancak çanta içindeki 10 TL’nin değerinin az olduğuna vurgu yapılarak ceza 2 yıl 6 aya indirildi. A.A.’nın 18 yaşından küçük olması da dikkate alınarak ceza oranı 1 yıl 8 aya düşürüldü.

YARGILAMA GİDERİ

Takdir indirimi ile birlikte 1 yıl 4 ay hapis cezası alan A.A.’nın cezası ertelenerek 3 yıl denetim süresine tabi tutulmasına, bu sürenin de denetimli serbestlik tedbiri uygulanmadan ve herhangi bir yükümlülük belirlenmeden geçirilmesine karar verdi. Mahkeme ayrıca A.A.’dan 27 TL yargılama gideri tahsil edilmesine karar verdi.

NE OLMUŞTU?

Haberin Devamı

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi sınavına girmek için evinden çıkan Arzu Tıraş’ın çantası otobüsten indiği sırada kendisini takip eden iki kişi tarafından kapkaç yöntemiyle çalınmıştı. İhbarın ardından bölgede araştırma yapan polis, Tıraş’ın çantasını ormanlık alanda buldu. Polis, Tıraş’ı polis aracına alarak sınavın yapılacağı Ayşe Atmaca İlköğretim Okulu’na yetiştirdi. Tıraş, olaydan sonra dönemin Antalya İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya’yı makamında ziyaret edip teşekkür etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!