BÜYÜK USTA REÇETEYİ YAZACAKTIR

Güncelleme Tarihi:

BÜYÜK USTA REÇETEYİ YAZACAKTIR
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2021 10:09

Sahanın efendileri üzülmesinler bunu telafi edecek, önümüzde oynanacak dört lig, bir final maçı var ve inanıyorum Büyük Usta bu şansızlığa ‘dur’ diyecek reçeteyi yazacaktır.

Haberin Devamı

HER iki takım için de önem taşıyan, maça damga vuran üç etken vardı; ilki MHK dört gün önce oynanan Galatasaray’ın maçında görev alan Mete Kalkavan’ı çok uzun zaman vermediği Antalya’nın bu maçına atayarak algı yarattı. Trabzon maçında başarılı bulmuştum Mete Kalkavan’ı bu hafta başka maçta değerlendirerek onore edebilirsin ama o maç bu maç olmamalı!.

Kim hangi hakem olursa olsun baskı altında kalır bu durumda nitekim 26. dakikada Poldi’nin sarı kart gördüğü harekete kırmızı kart çıksa ben dahil kimse itiraz edemezdi. Ama o baskı yanlış karar verdirdi Mete’ye sonrasında ise ikinci sarı karttan verdiği kararı yine o baskının sonucu idi çünkü 20-30 saniye yürüdü yürüdü sonra düşündü buna sarı vermezsem ve bu maç golsüz biterse fatura bana kesilir dedi ve ikinci sarıdan kırmızıyı gösterdi. Burada biz hakemlere hep şu örnek verilir; “İkinci sarı kart uzaydan bile görülse tartışılmamalı.”

Haberin Devamı

Oysa rakip takım kulübesi ve oyuncuları bile şaşkındı çıkan karta. Bu kararı vicdanlarda kabul görmedi işte bu kırılma anıydı.
İkinci etken ise maçın baş mimari Podolski!!! Geldiği günden beri rakiplerine karşı saygıyı ön planda tutan ve kart görmeyen tecrübeli kaptan sanki, “Ben golsüz maçları sevmiyorum, atamıyorum, bari işe yarayayım” dercesine gemisini terk eden kaptan filmini vizyona soktu ve akıllara ilk Galatasaray maçı öncesi attığı twiti getirdi. Poldi bu şehrin yaşayanları tarafından “Asla Unutulmayacaklar” listesine dahil oldun kutlarım seni!!!

Bugün sahada bir de dev vardı Boffin. Mükemmel kurtarışlar yaparak bir kalecinin takım için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Bunun karşılığı elbet puan olmalıydı kısmet değilmiş.

Evet üçüncü etken üst üste gelen maçlar takımda ciddi adale sakatlıklarına sebep oldu buna bir de Kovid-19 dahil olunca Büyük Usta hamle şansını kaybetti. Zaten transfer engeli nedeni ile ara transfer yapamayan ve dar bir kadro ile yola devam eden takım on kişi (Poldi atılmadan önce de yoktu) ellerinden gelen mücadeleyi vermelerine rağmen talihsiz bir golle puansız ayrıldı sahadan. SAHANIN EFENDİLERİ üzülmesinler bunu telafi edecek, önümüzde oynanacak dört lig, bir final maçı var ve inanıyorum Büyük Usta bu şansızlığa 'dur' diyecek reçeteyi yazacaktır.

Haberin Devamı

Bu sene tribünde bulunacak taraftarların isim listelerini onaylama görevi Federasyona ait. Burada anlamadığım bir konu var normal Anadolu takımları müsabakalarında pandemi koşullarında uygulanan izleyici sayısı ne hikmetse bu maçlarda uygulanmıyor. Rakip takımın locada oturan bazı taraftarının maskesiz, abartılı, onur kırıcı hareketlerine isyan eden Başkan Mustafa Yılmaz yerinden kalkarak birkaç kez uyarmasına rağmen bu durumu engelleyemedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!