BURDUR GÖLÜ SEFERBERLİĞİ

Güncelleme Tarihi:

BURDUR GÖLÜ SEFERBERLİĞİ
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2018 10:22

Günden güne kuruyan Burdur Gölü’nün çığlığını tüm Türkiye duydu. Sosyal medyada #burdurgölükurumasın etiketiyle yapılan paylaşımlar Türkiye sıralamasında ilk 6’ya kadar yükseldi.

Haberin Devamı

HÜRRİYET’in, “Koca gölü öldürdük” manşeti ile Türkiye gündemine taşıdığı Burdur’daki çevre felaketi kamu kurumlarından, özel sektöre, bilim adamlarından sanatçı ve gazetecilere kadar herkesin birinci gündemi haline geldi. Sosyal medyada #burdurgölükurumasın etiketiyle yapılan paylaşımlar Türkiye sıralamasında ilk 6’ya kadar yükseldi.

BİNLERCE MESAJ ALDIK

Burdur Gölü’ndeki su kaybına ilişkin yapılan uyarının ilk kez bu kadar ciddi şekilde gündeme taşındığını kaydeden Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “Türkiye’nin her yerinden binlerce mesaj bize ulaştı. Ulusal nitelikli televizyon ve gazetelerde haberler yapıldı. Burdur Gölü’nün çığlığı ilk kez bu kadar yüksek sesle duyuldu” dedi.

MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Burdur Gölü ile ilgili nitelikli araştırmalar yapan bilim insanlarına da teşekkür eden Ercengiz, “Yapılan tespitler somut ve gerçekçi olunca kamu kurumları da jet hızıyla harekete geçti. Gölümüzü kurtarmak için ciddi bir zaman kaybı yaşandığını biliyoruz ancak biz mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Kamuoyundan da aynı hassasiyeti bekliyoruz” diye konuştu.

BİLİM İNSANLARI UYARMIŞTI

Haberin Devamı

Hürriyet’e konuşan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İskender Gülle, göllün son durumu ile ilgili şu tespitleri yapmıştı: “Göldeki çekilme eski haline dönmeyecek şekilde kritik seviyeyi aştı. Artık Burdur Gölü’nü eski haline getiremeyiz. Önümüzdeki 10 yılda tuzluluk oranı deniz suyunu geçecek. Kuş türleri azalacak, popülasyon etkilenecek, ekolojik zenginlik yok olacak.”

BAKMADAN GEÇME!