Bosna Hersek Heyeti’nden Akdeniz Üniversitesi’ne İşbirliği Ziyareti

Güncelleme Tarihi:

Bosna Hersek Heyeti’nden Akdeniz Üniversitesi’ne İşbirliği Ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2015 12:21

BOSNA HERSEK FEDERAL PARLAMENTO BAŞKANI EDİN MUSİC VE EĞİTİM VE BİLİM BAKANI ELVİRA DİLBEROVİC, AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ İSRAFİL KURTCEPHE'Yİ ZİYARET EDECEK.

Bosna Hersek Federal Parlamento Başkanı Edin Mušic, Eğitim ve Bilim Bakanı Elvira Dilberovic Akdeniz Üniversitesi Rektörü İsrafil Kurtcephe’yi ziyaret etti.
Bosna Hersek Federal Parlamento Başkanı Edin Mušic, Eğitim ve Bilim Bakanı Elvira Dilberovic, Mostar Cemal Biyediç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sead Pašic, Bosna Hersek Yeşilay Başkanı Prof. Dr. Redzo Cauševic ve Bosna Hersek Yeşilay Genel Sekreteri Remzija Islamagic, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe’yi ziyaret etti.
Bosna Hersek Federal Parlamento Başkanı Edin Mušic başkanlığındaki Bosna Hersek heyeti, Akdeniz Üniversitesi’nin son yıllarda özellikle sağlık, turizm ve ziraat alanındaki başarılı uygulamalarını takip ettiklerini ve benzer uygulamaları Bosna Hersek’te yapmak için çalışma ziyaretinde bulunduklarını söyledi. Eğitim ve Bilim Bakanı Elvira Dilberovic Akdeniz Üniversitesi’nin Bosna Hersek üniversitelerinde yükseköğretimin yeniden yapılandırılmasında ve uluslararası öğrenciler için cazibe merkezi olması konusunda Akdeniz Üniversitesi’nin desteğine ihtiyaçları olduklarını belirtti.
Cemal Biyediç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sead Pašic, kendi üniversitelerinde turizm fakültesi açmak istediklerini söyleyerek, bu kapsamda Akdeniz Üniversitesi’nin tecrübelerinden yararlanmak için Akdeniz Üniversitesi’nden danışmanlık talep etti. Konuk rektör Akdeniz Üniversitesi’nin bugüne kadar kendilerine olan katkıları nedeniyle şükranlarını ileterek, tüm bunların hayata geçirilmesi için iki üniversite arasında ortak bir konferans yapılmasını ve konferansta potansiyel işbirliği konularının ele alınmasını arzu ettiklerini ifade ettiler.
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe de 2003 yılından itibaren Cemal Biyediç Üniversitesi ile Akdeniz Üniversitesi’nin eğitim alanındaki etkin ikili işbirliğinden ve iki üniversite arasında gerçekleşen Mevlana Değişim Programı kapsamındaki öğrenci ve öğretim üyesi hareketliliğinden duyduğu memnuniyeti belirtti. Kurtcephe, Bosna Hersek’in turizm şehri Mostar’da açılması planlanan Turizm Fakültesi için Akdeniz Üniversitesi olarak gerek akademik gerekse idari her türlü desteği vermeye hazır olduklarını vurguladı.
Konuk heyetin ziyareti sırasında Rektör Danışmanı ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Aksu ve Mevlana Değişim Programı Koordinatörü Uzm. Nurgül Büyükkalay da hazır bulundu.
Bosna Hersek heyeti, çalışma ziyareti kapsamında Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi, Hemşirelik Fakültesi ve Antalya Sağlık Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret ederek işbirliği imkanları konusunda görüşme ve inceleme yaptı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!