Berberoğlu'nun adı parkta yaşayacak

Güncelleme Tarihi:

Berberoğlunun adı parkta yaşayacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2019 10:19

Berberoğlu'nun adı parkta yaşayacak

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediyesi, geçen nisanda yaşamını yitiren Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) eski başkanı ve Antalya eski Milletvekili Osman Berberoğlu'nun adını parka verdi.

Muratpaşa Belediyesi, 'kent kimliğinin' ve 'kentsel belleğin' gelişmesi için Türk edebiyatının büyük isimlerinden Yahya Kemal, Antalya siyasetinin önemli isimlerinden Malik Günal, Türk düşün dünyasına yön veren Ziya Gökalp, Hacı Bektaş Veli, Cahit Sıtkı Tarancı ve Neşet Ertaş'ın isimlerini parklarda yaşatıyor. Muratpaşa Belediyesi bu kapsamda Yenigün Mahallesi'nin en büyük parklarından birine Antalya'ya iz bırakmış isimlerden Osman Berberoğlu'nun adının verilmesini kararlaştırdı.

Berberoğlu'nun adını taşıyacak park, 25 bine yaklaşan nüfusuyla Muratpaşa'nın en kalabalık mahallerinden Yenigün'ün en geniş yeşil alanlarından biri olarak dikkat çekiyor. Kapsamlı bir revizyon çalışması gerçekleştirilen yaklaşık 6 dönümlü park, Yenigün Mahallesi'nde 1068-1078 sokaklar kesişiminde yer alıyor. Parkta çocuk oyun grubu ve fitness alanlarının yanı sıra basketbol sahası da bulunuyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!