Belediye oskarları sahiplerini buldu

Güncelleme Tarihi:

Belediye oskarları sahiplerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2017 15:26

Belediye oskarları sahiplerini buldu

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Belediyeler Birliği (AKBB) tarafında bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Belediyecilik Proje Yarışması'nda dereceye giren belediyelere ödülleri törenle verildi.
AKBB tarafından düzenlenen Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması'nın ödül töreni Mimar Sinan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, AKBB ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer ve farklı il ve ilçelerin belediye başkanları katıldı. Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması'na 5 kategoride 21 belediye 55  projeyle katıldı.
Törenin açılışında konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, "Birliğimizle, beraberliğimizle, kardeşliğimizle iftihar ettiğimiz bir dönemi yaşıyoruz. Ne mutlu bize. Akdeniz Belediyeler Birliği 66 belediyesi ile Türkiye'nin birlik ve beraberlik ruhuna, kardeşlik duygusuna Antalya'dan Akdeniz'den çok güçlü bir ses vermektedir. Akdeniz Belediyeler Birliği Antalya için, Akdeniz Bölgesi için, ülkemiz ve yerel hizmetlerin kalitesinin artması için çok önemli" dedi.
Başkan Hakan Tütüncü, 2014 yılından beri birliğinin başkanlığını yaptığını hatırlatarak, belediye başkanları ile üstün bir gayreti ve büyük bir çabayı ortaya koyduklarını söyledi. Belediyelerin ortaya koydukları performansın daha önceki yıllara göre çok daha fazla olduğunu ifade eden Başkan Tütüncü, "Bu çalışmalar içinde en önemlisi Akdeniz Belediyeler Birliği'nin heyecanı yükseldi. Göreve geldiğimizde 44 belediyemiz vardı. Şimdi ise 66 belediyemiz bu birliğin içinde yer aldı. Yeni belediyeler ile çok daha güçlü bir birlik olma yolunda ilerleyeceğiz" diye konuştu.
"İYİ İŞLER YAPANLAR ÖDÜLLENDİRİLMELİ"
En önemli yarışmanın proje yarışması olduğunun altını çizen Başkan Tütüncü, “Proje yarışması 3 yıldır devam ediyor. Proje yarışmaları artık kurumsal boyuta geldi. 2015 yılında çok sınırlı sayıda projenin yarışmaya dahil olduğunu gördük. Bu yılda farklı bir heyecan içerisinde belediyelerimiz bu yarışmalara katıldılar. İyi işler yapanları ödüllendirmek önemli bir vazifemizdir. Proje yarışmalarının en önemli katkısı tecrübe paylaşımıdır" diye konuştu.
"POLİTİK MÜNAZARALARI YARIŞMAYA KARIŞTIRMADIK"
Proje yarışmalarını düzenlemenin kolay olmadığına da değinen Başkan Hakan Tütüncü, "Biz politik münazaraları karıştırmadan, bu ödül çalışmalarımızı sürdürmeye gayret ettik. İşin uzmanı olan çok değerli jüri grubu ile çalıştık. Çalışmalarımızı en güzel şekilde devam ettirmeye çalışacağız. Biz belediyeciler icraatları ile konuşuluruz. Hedef büyütürsek vizyonumuz, daha büyük bir noktaya taşırsak şehirlerimiz gelişir" dedi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 'Mavi Ev Alzheimer Hasta ve Hasta Yakınları Buluşma Merkezi', Sosyo ve Kültürel Belediyecilik Uygulamaları kategorisinde birinci oldu. 'Efsane Geri Dönüyor' sloganıyla hayata geçirilen 'Şarampol Caddesi Kentsel Tasarım Projesi' de Çevre Koruma Peyzaj Planlama Tasarım ve Uygulama Projesi kategorisinde ikinci seçildi.
Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise ödül törenlerinin aynı zamanda bir tecrübe paylaşma platformu olduğunu söyledi. Herkesin yarışmada birbirinin ödül alan projelerini gördüğünü, kendine örnek aldığını ifade eden Türel, "Kendi belediyelerimizde bu örnekleri uygulamaya çalışıyoruz. Bir markayı güçlendirmek istiyorsanız, onun mutlaka o markayı bir ödül töreni ile güçlendirmeniz ve içini doldurmanız gerekir. İşte Akdeniz Belediyeler Birliği 3 yıl önce böyle bir adımı atarak markalaşma yolunda çok emin adımlarla ilerlediğini hepimize gösterdi" diye konuştu.
"SORUNLAR FARKLILAŞTI YENİ YÖNTEMLER GEREK"
Türkiye ve Antalya belediyecilik tarihinde en fazla projenin yapıldığı bir dönemde olduklarını kaydeden Türel, şunları söyledi:
"Biz Büyükşehir olarak yatırım rekorları kırmaya devam ediyoruz. Birçok belediyemiz hem altyapıda hem üstyapıda hem sosyal projelerde başarılı çalışmalar yapıyor. Eskiden şehirlerimizin sorunları su, yol, elektrikti. Şimdi sorunlar farklılaşmaya başladı. Park, yeşil alan, toplu taşıma kalitesi, sosyal hizmetler artık belediyeciliğin rekabet alanları içerisine girdi. Şehirlerimiz büyüyor, çağ değişiyor, yeni sorunlar, yeni ihtiyaçlar ortaya çıkıyor. Dolayısıyla bizim de yeni şehircilik ve belediyecilik yöntemlerini geliştirmemiz elzem oluyor."
"HER İLÇEMİZİ MARKA YAPMALIYIZ"
"Biz hep Antalya markasını konuştuk durduk, oysa her ilçemizi ayrı ayrı marka yapmalıyız" diyen Başkan Türel, "Turist sadece Antalya'nın denizine değil, aynı zamanda Korkuteli'nin yaylasını görmeye, Tefenni'yi, Ağlasun'u, Gelendost'u görmeye de gelmelidir. Antalya'ya 10 milyon turist geliyorsa, Yalvaç'a 2-3 milyon turistin sadece kültür turizmi için gelmesi gerekir. Eğirdir, Sagalassos, Burdur Gölü, Ormana'nın Düğmeli Evler'i, Düzler Çamı, Güver Uçurumu saymakla bitmez, bunların hepsi birer dünya hazinesidir. Biz, her beldemizi, Adrasan'ı, Çamyuva'yı ayrı ayrı markalar haline getirmeliyiz. Kültür turizmini, yayla turizmini, ekolojik turizmi, gastronomi turizmini bütün bölgemizde en ileri noktaya taşımalıyız. Günlük sorunlara takılmayacağız, sorunları hızla aşmaya çalışacağız. Antalya turizmini Fethiye ile Yalvaç ile Gölhisar ile birleştireceğiz."
Akdeniz Bölgesi olarak herkesin beklediği ortak projenin hızlı tren projeleri olduğunu da belirten Menderes Türel, projenin bölgeye ve turizme büyük katkı sağlayacağını ifade etti.
AKDENİZ BELEDİYECİLİK PROJE YARIŞMASINDA ÖDÜL ALAN BELEDİYELER
İYİ YÖNETİŞİM VE HALKLA İLİŞKİLER ÇALIŞMALARI KATEGORİSİNDE
Birincilik Ödülü - Kepez Belediyesi (Kepez Belediyesi Çocuk Meclisi)
İkincilik Ödülü -  Döşemealtı Belediyesi (DÖGEM Döşemealtı Gençlik Meclisi)
Üçüncülük Ödülü -  Elmalı Belediyesi (Kendim Üretiyorum Kendim Kazanıyorum)
ALTYAPI ÇALIŞMALARI KATEGORİSİNDE
Birincilik Ödülü - Döşemealtı Belediyesi (Şehit Mustafa Gürcan Cad.)
İkincilik Ödülü  - Burdur Belediyesi (Burdur Kenti Yağmur Suyu Drenaj Projesi)
Üçüncülük Ödülü - Yenişarbademli Belediyesi (İçme Suyu Şebeke-İshale-Depo Projesi)
ÜSTYAPI ÇALIŞMALARI KATEGORİSİNDE
Birincilik Ödülü - Döşemealtı Belediyesi (Döşemealtı Eko-Kreş Projesi)
İkincilik Ödülü -  Manavgat Belediyesi (Su ve Işık Gösterili Yeşil Köprü Projesi)
Üçüncülük Ödülü  - Finike Belediyesi (Yüzüncü Yıl Spor Tesisi Yapımı)
ÇEVRE KORUMA,PEYZAJ,PLANLAMA,TASARIM VE UYGULAMA PROJELERİ KATEGORİSİNDE
Birincilik Ödülü - Burdur Belediyesi (Sürdürülebilir Bir Yaşam İçin Çevre Eğitim Merkezi)
İkincilik Ödülü  - Antalya Büyükşehir Belediyesi (Şarampol Caddesi Kentsel Tasarım ve Çevre Düzenlemesi)
Üçüncülük Ödülü  - Eğirdir Belediyesi (Atık Servettir Projesi)
SOSYO VE KÜLTÜREL BELEDİYECİLİK UYGULAMALARI KATEGORİSİNDE
Birincilik Ödülü - Antalya Büyükşehir Belediyesi ('Mavi Ev' Alzheimer Hasta ve Hasta Yakınları Buluşma Merkezi)
İkincilik Ödülü - Kepez Belediyesi (Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması)
Üçüncülük Ödülü  - Merkezefendi Belediyesi (Sağlıklı Nesiller İçin Merkezefendi Obezitenin Farkında Projesi)
Anı Ödülü: Gündoğmuş Belediyesi (Kendi Hastaneni Kendin Yap)
Jüri Özel Ödülü: Akseki Belediyesi (Geleneksel Akseki Mutfağı Restoran Binası)

Ödül törenin ardından dereceye giren projelerin yer aldığı serginin açılışı da yapıldı
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!