GENÇ İLETİŞİMCİLER HÜRRİYET'TE

Güncelleme Tarihi:

GENÇ İLETİŞİMCİLER HÜRRİYETTE
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2022 09:23

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 2. ve 3. sınıf öğrencileri, Dr. Öğretim uyesi Hasan Üstün rehberliğinde Hürriyet Gazetesi’ni ziyaret etti. Dr. Üstün, “Buraya gazete fabrikası diyebiliriz. Çünkü gazetenin haberlerinin hazırlanmasından reklam servisine ve basımına kadar her departman bu tesiste bulunuyor. Böyle bir tesisin Antalya’da olması çok önemli" dedi.  

Haberin Devamı

AKDENİZ Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 2. ve 3. sınıf öğrencileri, Dr. Öğretim uyesi Hasan Üstün rehberliğinde Hürriyet Gazetesi’ni ziyaret etti. Ziyarette Hürriyet Akdeniz Yazı işleri Müdürü Salim Uzun, İletişim Fakültesi öğrencilerine gazetecilik mesleğinin geldiği noktayı, gazeteci olmak isteyen gençlerin kendilerini nasıl yetiştirmesi gerektiğini anlattı. Gazeteciliğin mesai mefhumu gözetilmeyen bir meslek olduğunu söyleyen Uzun, “Meslekte 20’nci yılımdayım. Hâlâ ilk günkü heyecanı taşıyorum. Bu mesleğin zamanı yok. Gazetecilik 24 saat yapılır” dedi.

GENÇ İLETİŞİMCİLER HÜRRİYETTE

İŞİ MUTFAĞINDA ÖĞRENİN

Haberin Devamı

Yabancı dil bilmenin ve meslekteki yenilikleri takip etmenin önemine işaret eden Uzun, “Antalya uluslararası toplantıların olduğu, yabancıların yaşadığı bir kent. Bu kentte yabancı dil bilmenin önemi daha çok ortaya çıkıyor. Kendinizi geliştirin ve burada bulunan gazetelerde, ajanslarda staj yaparak işi mutfağında öğrenin. Bu çok önemli” dedi. 

ANTALYA’DA OLMAK BİR AYRICALIK 

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde okumanın önemli bir ayrıcalık olduğunu da sözlerine ekleyen Uzun, “Çok değerli akademisyenlere sahipsiniz. Ayrıca bu kentte hem haberin yazıldığı hem de gazetinin basıldığı bir tesis var. Burayı gelip görebilirsiniz. Bu anlamda da bir çok yere göre çok şanslısınız” dedi. Uzun, daha sonra gençlerin sorularını yanıtladı. 

GENÇ İLETİŞİMCİLER HÜRRİYETTE

ÖNEMLİ BİR TESİS

Uzun’un ardından tesis müdürü Şems Tuğlu da İletişim Fakültesi öğrencilerine gazete basımı ve matbaadaki çalışma sistemiyle ilgili bilgi verdi. Antalya tesislerinde basılan Hürriyet Akdeniz’in Burdur, Isparta ve Afyonkarahisar’a gönderildiğini anlatan Tuğlu, Antalya tesisinin yazı işleri bölümünden baskı bölümüne kadar tüm departmanları kapsadığı için Türkiye’de ender bulunan tesislerden biri olduğunu ifade etti. Gençler daha sonra yazı işleri bölümünde Hürriyet Gazetesi editörleri Leyla Ataman Koyuncuoğlu ve Pelin Gel’den gazete haberlerinin hazırlanışını, sayfa sekreterleri Eren Öztürk ve Orhan Sert’ten de gazetenin mizanpajının nasıl yapıldığı hakkında bilgi aldı. Gençler daha sonra baskı bölümünde gazetenin basım sürecini izledi.  

Haberin Devamı

GENÇ İLETİŞİMCİLER HÜRRİYETTE

GAZETE FABRİKASI 

Ziyaretten memnuniyet duyduklarını dile getiren Dr. Öğretim Üyesi Hasan Üstün de, “Öğrencilerimizin Antalya’da okumak ve meslek adına bazı tereddütleri ve umutsuzlukları vardı. Ama burada sizlerin verdiği bilgiler onların nasıl bir yol çizeceği noktasında çok değerli oldu” dedi. Hürriyet Basım Tesisleri’ni gazete fabrikası olarak nitelendiren Dr. Üstün, “Buraya gazete fabrikası diyebiliriz. Çünkü gazetenin haberlerinin hazırlanmasından reklam servisine ve basımına kadar her departman bu tesiste bulunuyor. Böyle bir tesisin Antalya’da olması çok önemli ve anlamlı” diye konuştu. 

BAKMADAN GEÇME!