Başkemancı Işık anısına konser

Güncelleme Tarihi:

Başkemancı Işık anısına konser
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2018 13:09

Başkemancı Işık anısına konser

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da geçen yıl akciğer kanserine yenik düşüp yaşamını yitiren Antalya Devlet Opera ve Balesi (Antalya DOB) başkemancısı Zeynep Işık'ın anısına 'Anma Konseri' düzenlendi.

Haşim İşcan Kültür Merkezi'ndeki opera salonunda gerçekleşen konserde Antalya DOB sanatçıları Aslı Ayan (Soprano), Medine Tuganova (Mezzo-soprano), Devrim Demirel (Tenor), Engin Suna (Bas) solist sanatçılar olarak sahnedeki yerlerini aldı.

Konser öncesi Zeynep Işık'ın özel ve sanat yaşamından fotoğrafları perdeye yansıtıldı, hayatı anlatıldı. Işık'ın ilk keman çalışmasına 7 yaşındayken Belçikalı keman pedagogu J. Higny ile başladığı, 1989 yılında Ankara Devlet Konservatuarı'nda Prof. Murat Tamer ile çalıştığı, Milano Giuseppe Verdi Konservatuarı'ndan diploma aldığı kaydedildi.

Dünyaca ünlü besteci Mozart'ın son eseri olan 'Requiem'den bölümlerin opera diliyle seslendirildiği konserde, solistlere Antalya DOB Orkestrası ile korosu eşlik etti. Orkestrayı şef Alexandru Samuil, koroyu şef Mahir Seyrek yönetti. Barış Öğüt ise başkemancı olarak görev aldı.

1 saat 15 dakika süren konser sonunda solist sanatçılar, koro, orkestra üyeleri ve izleyenler Zeynep Işık'ın perdeye yansıtılan fotoğrafına yüzlerini döndü, sahnenin ışığı karartıldı, 3 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!