Başkan Uysal'dan engelli sporuna destek

Güncelleme Tarihi:

Başkan Uysaldan engelli sporuna destek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2016 15:56

Başkan Uysal'dan engelli sporuna destek

Haberin Devamı

 

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, omurilik felci araştırmalarına destek amacıyla düzenlenen ve 8 Mayıs'ta İzmir'de yapılacak 'Wings for Life World Run 2016' yarışına destek verecek.

Başkan Uysal, iki kişiden oluşan Antalya Runners Engelsiz Takımı 'Team Caretta' sporcuları Onur Şentürk ile Ramazan Uçar'ın da bu organizasyonda yarışacağını söyledi. Birçok spor dalına olduğu gibi engelli atletlere de gönüllü katkı koyduklarını belirten Başkan Uysal, şunları söyledi:

“Bölge coğrafyasında birçok dalda amatör sporlara ve sporculara destek veriyoruz. 8 Mayıs'ta İzmir'de, omurilik felci araştırmalarına destek amacıyla Wingsfor Life World Run 2016 yarışı düzenlenecek. Burada yarışacak sporcularımıza başarılar diliyorum. Organizasyona ve sporculara tam destek vereceğiz."

Başkan Ümit Uysal, Türkiye'de ilk defa düzenlenen Tekerlekli Sandalye Dans Yarışması'na ev sahipliği yapmanın yanı sıra, çocuk, genç ve yetişkinlerin sağlıklı yaşam için spor yapmalarına olanak sağladıklarını sözlerine ekledi.

WİNGS FOR LİFE WORLD RUN NEDİR?

Tekerlekli sandalye kullanıcılarının da katılabildiği, dünya genelinde 8 Mayıs saat 11.00 itibariyle startı verilecek koşu, 'Yakalama Aracı' son koşucuyu yakaladığında sona eren ve bitiş çizgisi olmayan global bir koşu. Koşuya profesyonel sporcular, spora yeni başlayanlar ve tekerlekli sandalye kullanıcıları katılabiliyor. Yakalama Aracı, koşuculardan 30 dakika sonra yola çıkıyor ve belli zaman aralıklarında hızını artırıyor.

FOTOĞRAFLI

 



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!