BAŞKAN UYSAL’A SORUŞTURMA ŞOKU

Güncelleme Tarihi:

BAŞKAN UYSAL’A SORUŞTURMA ŞOKU
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2018 10:16

Lara kıyı bandı üzerindeki işletmelerin ruhsat sorunu, halk plajı çalışmaları ve falez işgallerine yönelik hazırlanan raporu karara bağlayan İçişleri Bakanlığı, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal hakkında soruşturma izni verdi.

Haberin Devamı

MÜLKİYE Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın Lara kıyı bandı üzerindeki ruhsatsız işletmeler, iki ayrı noktada yürütülen halk plajı çalışmaları ve falez işgallerine yönelik hazırladığı ön inceleme raporunu karara bağlayan İçişleri Bakanlığı, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal dahil olmak üzere aralarında başkan yardımcısı, imar, emlak, plan, yapı, zabıta müdürü ve zabıta memurlarının bulunduğu 76 belediye personeli hakkında soruşturma izni verdi.

BAŞKAN UYSAL’A SORUŞTURMA ŞOKU

İŞGAL VE MÜHÜR FEKKİ

Bakanlık tarafından hazırlanan karar tutanağının ilk bölümünde birinci derece sit alanı üzerinde bulunan Erdal İnönü Parkı ve semt spor sahası çevresinde çok sayıda ruhsatsız işletmenin yer aldığı, bu işletmelerin mühürlenmelerine karşın ticari faaliyetlerine devam ettiği bilgisine yer verildi. İkinci bölümde ise Cender ve Talya Otel önünden Karpuzkaldıran Askeri Tesisleri’ne kadar uzanan yoldaki falez işgallerine değinildi.

Haberin Devamı

BAŞKAN UYSAL’A SORUŞTURMA ŞOKU

ZAMANLAMA VURGUSU

Kararın en dikkat çekici bölümü ise Muratpaşa Belediyesi tarafından başlatılan halk plajı çalışmalarına yönelik tespitler oluşturdu. Bakanlık, kıyı bandında yapılan plaj düzenlemeleriyle ilgili raporların zamanında ve eksiksiz olarak ilgili birimlere ulaştırılmadığını, çalışmalar esnasında falezlere zarar verildiğini belirtti. Karar kapsamında Başkan Uysal ve sorumlu birim müdürleri hakkında soruşturma izni verildi.

‘BİRİLERİ RAHATSIZ OLMUŞ’

Bakanlık tarafından hazırlanan kararla ilgili Hürriyet’e konuşan Başkan Uysal, şöyle dedi: “Kararı hem belediye başkanı, hem de hukukçu gözüyle inceledim. Açıkçası kıyıları topluma açmamız, halkın takdirini kazanmamız birilerini rahatsız etmiş. Biz ne falezlere zarar verdik, ne de kaçaklara göz yumduk. Kaçaklarla ilgili savcılığa yaptığımız başvurular kayıtlarda mevcuttur.”

‘TARAFLI DAVRANDILAR’

Haberin Devamı

Öyle bir karar metni hazırlanmış ki, yıkım yaptığımız, yasal olarak tüm yaptırımları uyguladığımız işletmelerle ilgili sanki hiçbir işlem yapılmamış gibi gösterilmiş. Ayrıca görev dönemime ait olmayan birçok konuya yine aynı karar metni içinde yer verilip, şahsım ve personelim hakkında soruşturma izni verilmiş. Biz tüm hazırlıklarımızı yaptık hemen karara itiraz edeceğiz ve hukuki haklarımızı sonuna kadar kullanacağız.”

BAKMADAN GEÇME!