Başkan Hamamcıoğlu'ndan Cumhuriyet Bayramı mesajı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Hamamcıoğlundan Cumhuriyet Bayramı mesajı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2018 11:56

Başkan Hamamcıoğlu'ndan Cumhuriyet Bayramı mesajı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - MAKİNE Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Hamamcıoğlu mesajında, şöyle dedi:

“29 Ekim 1923, milletimizin destansı bir kurtuluş mücadelesi sonucunda Cumhuriyetin ilan edildiği, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde egemenliğin kayıtsız şartsız millete verildiği, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğu tarihimizin en önemli dönüm noktasıdır. Türkiye Cumhuriyeti Atatürk'ün hedef olarak ortaya koyduğu 'Muasır Medeniyetler' yolunda kurulduğu günden bu yana demokrasi, insan hakları, eğitim, sağlık, bilim, ekonomi, ulaştırma olmak üzere tüm alanlarda önemli mesafeler kat etmiştir."

"Cumhuriyetimizi bu temellere bağlı kalarak daha ileriye taşımak ve sonsuza kadar yaşatmak ise hepimizin en kutsal vatani görevidir. Odamız; her düzeyde eşitlikçi, özgürlükçü, demokratik, laik; eşit yurttaşlık haklarını, barışı ve halkların kardeşliğini; planlama-sanayileşme-kalkınmayı esas alan bir Türkiye ve Cumhuriyet özlem ve bilinciyle, bütün üyelerimizin ve halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlamaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 95'inci yılını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu toprakları bize vatan kılmak için fedakârlıkla mücadele eden tüm gazilerimizi ve şehitlerimizi saygıyla anıyorum."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!