Başkan Çalık 4 yılını anlattı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Çalık 4 yılını anlattı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2018 13:20

Başkan Çalık 4 yılını anlattı

Haberin Devamı

 

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA) - SERİK Belediye Başkanı Ramazan Çalık, çevresinin gelişmesine rağmen Serik ilçe merkezinin hak ettiği konuma gelmediğini belirterek, "Serik dünyanın gözbebeği. Üzeri biraz tozlanmıştı, şimdi biz temizliyoruz" dedi.

Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık, düzenlediği basın toplantısında görevde bulunduğu 4 yılı değerlendirdi. Göreve geldiğinde huzur, güven ve değişim olgularına yoğunlaştığını kaydeden Başkan Çalık, "Serik maalesef çok emin bir yer değildi. İnsanlar geç saatlerde sokağa çıkamazdı, insanlar aileleriyle dışarda dolaşamazlardı, esasen dolaşacakları, oturup sohbet edecekleri, çay, kahve içecekleri mekânlarda yoktu. İnsanımızın ailece gezeceği alanlar, sosyal tesisler açtık. Şimdi insanlar geç saatlere kadar caddelerde dolaşabiliyor. İşte biz bu huzur, güven ortamını yarattık, değişim kendiliğinden geldi" dedi.

ALTYAPI EKSİKLİĞİ

Serik'te alt ve üstyapı sorunları olduğuna dikkati çeken Ramazan Çalık, "Göreve geldiğimde ilçenin en büyük eksikliği asfaltın da içinde bulunduğu altyapıydı. Bunu dikkate alarak büyük bir asfalt seferberliği başlattık ve saatte 160 ton sıcak asfalt üreten asfalt üretim plenti kurduk. Çok kısa sürede yaklaşık 100 bin ton asfalt serdik. Ayrıca, yeni açtığımız yollarla Serik'in yol kapasitesini yüzde 100 artırdık" diye konuştu.

TAPU SORUNU

Başkan Çalık, Serik'te 70 yıllık mülkiyet sorunu olduğunu da kaydetti. İlçenin gelişmemesinin temelinde mülkiyet sorunları bulunduğuna değinen Ramazan Çalık, "İnşallah en kısa zamanda tamamlayıp, hayal denilen tapuları söz verdiğimiz gibi vatandaşlarımıza, davul zurna eşliğinde dağıtacağız. 1 ay içerisinde tapuları sahiplerine teslim edeceğiz. Bir diğer sorun ise su sorunu. Onu da yakında çözüyoruz. 4 yılda kısıtlı imkanlarla pek çok şeyi çözdük" dedi.

Eğitimci olarak sporu çok sevdiğini belirten Çalık, “Kentlerin büyüyüp gelişmesinde en büyük pay eğitim ve spor yatırımlarıdır. Tabi bunun yanında ilçemize özgü iki özelliği de göz ardı etmemek lazım. Serik'i dört ayaküstünde yükseltmeliyiz bunlar; turizm, tarım, eğitim ve spor. Serik'i turizm, spor, tarım ve eğitim kenti yaparsak burası çok daha güzel bir yer olacaktır" diye konuştu.

SPOR YATIRIMLARI

Turizmin ve tarımın gelişmesi için uluslararası zirveler düzenlediklerini, tarım alanında ihracat yüzdesinin arttığını ifade eden Ramazan Çalık, Serik'e gelen turist sayısında ciddi artış yaşandığına işaret etti. Serik'in spor alanında ciddi potansiyeli olduğunu ve son yıllarda sporun başkenti olduğuna vurgu yapan Çalık, "Bölgemiz 4 mevsim spora elverişli. Yaptığımız spor yatırımlarıyla cazibe merkezi olduk. Boğazkent'te denize sıfır 14 futbol sahası yaptık, yine halka açık golf sahaları, tenis kortları, plaj voleybolu için alanlar, güreş merkezleri, drag pisti, bisiklet yolları gibi daha birçok yatırım. Bu çabalarımızın karşılığını da gençlerimiz sağ olsun veriyorlar" diye konuştu.

Belediye Başkanı Ramazan Çalık, bu yıl ilçeye bir fakülte ve bir özel üniversite kazandırdıklarını belirtti. Başkan Çalık, “Akdeniz İşletme Fakültesi ve AKEV Üniversitesi ile Serik öğrenci kenti olma yolunda ciddi yol kat etmiş oldu. Göreve geldiğimde Serik'te 260 öğrenci vardı. Şimdi 1500 öğrenci var. Ama bu sayı çok az yetmez, kısa vadedeki hedefimiz 5 bin öğrenci, uzun vadede ki hedefimiz 15 bin öğrenciye ulaşmak. Çevresi gelişmesine rağmen ilçe merkezi hak ettiği konuma gelmemiş. Serik dünyanın gözbebeği. Üzeri biraz tozlanmıştı, şimdi biz temizliyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!