Bakkallar taksitli satışa karşı çıktı

Güncelleme Tarihi:

Bakkallar taksitli satışa karşı çıktı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2016 10:36

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın ‘market alışverişine 3 taksit’ düzenlemesi yapılacağını açıklaması Antalya’da bakkalları tedirgin etti. Bakkallar, “Eğer marketlerden yapılan alışverişlere taksit imkânı sağlanırsa Türkiye genelinde binlerce esnaf yok olur” dedi.

Haberin Devamı

 

Bakkallar taksitli satışa karşı çıktı

GÜMRÜK ve Ticaret Bakanlığı’nın ‘market alışverişine 3 taksit’ yapılmasını öngören düzenleme hazırlığı Antalyalı bakkalları kızdırdı. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin, “Daha önce market alışverişinde taksiti kaldırmıştık, şimdi 3 taksit gelebilir” açıklamasının sadece Antalya’da yüzlerce bakkalı tedirgin ettiğini söyleyen Antalya Bakkallar ve Bayiiler Odası Başkanı Eyüp Sabri Kıldıran, konuyu Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) gündemine taşıyacaklarını söyledi.

‘BİNLERCE ESNAF YOK OLUR’

Bakkallar taksitli satışa karşı çıktı


Antalya’da 1100 üyelerinin bulunduğunu kaydeden Başkan Kıldıran, “Bu konuyla ilgili çok ciddi bir çalışma yapıyoruz. Daha önce küçük esnafı korumak adına marketlerdeki taksit düzenlemesi kaldırılmıştı. Şimdi ne oldu da aynı düzen geriye çevriliyor? Eğer marketlerden yapılan alışverişlere taksit imkânı sağlanırsa Türkiye genelinde binlerce esnaf yok olur. Kimse bakkaldan gidip alışveriş yapmaz. Piyasayı canlandırmak için bakkalı öldürmeye gerek yok” diye konuştu.

‘ESNAFIMIZ TEPKİLİ’ 

Haberin Devamı

Düzenlemeye ilişkin tedirginliği TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ile görüşeceklerinin altını çizen Kıldıran, “Süreci çok yakından takip ediyoruz. Üyelerimizle görüşme ve fikir alışverişi de yapıyoruz. Bakkallık yapan arkadaşlarımız marketlere taksit imkânı getirilmesinin kendileri için son anlamına geldiğini vurguluyor. Endişe ve tepki çok büyük. Konuyu Ankara gündemine taşımak inşallah çözüm olur” dedi.

‘BİRÇOK SEKTÖR ETKİLENİR’

Marketlere sağlanması düşünülen taksit ayrıcalığının sadece bakkalları değil, birçok farklı sektörü etkileyeceğini dile getiren Kıldıran, şöyle devam etti: “Bu sorun sadece bizim değil. Artık marketlerde çok çeşitli ürünler satılıyor. Bu da demek oluyor ki sadece ekmek, gazete, peynir, zeytin satan bakkal değil, kırtasiye, giyim ürünü satan dükkân da bu işten etkilenecek. Biz şimdiden bunun uyarısını yapıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!