Bağışçısıyla Almanya'da buluştu

Güncelleme Tarihi:

Bağışçısıyla Almanyada buluştu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2016 12:31

Bağışçısıyla Almanya'da buluştu

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - BOLU'da 2012 yılında Alman Camilla Kondula'nın verdiği ilikle sağlığına kavuşan Merve Çiçek, Almanya'nın Berlin kentinde, bağışçısıyla bir araya geldi.

Alman Kemik İliği Bankası (DKMS), 25. kuruluş yıl dönümünde bağışçıları hastalığı yenenlerle bir araya getirdi.

Etkinlik için babası Ahmet Çiçek'le Berlin'e giden Merve Çiçek, burada bağışçcısı Camilla Kondula ile bir araya geldi. Bağış sayesinde ikinci kez hayata merhaba dediğini ifade eden Çiçek, "Hastalıktan kurtulduğum için çok mutluyum. Camilla'ya teşekkür ediyorum. bağışçı sayısının artmasını ve diğer hastaların da sağlığına kavuşmasını diliyorum" dedi.

İlik bağışında bulunan Camilla Kondula'ya sarılan Merve Çiçek, Camilla'nın artık ailesinden biri olduğunu kaydetti. Merve Çiçek, hastalığı nedeniyle okulda kayıp yılları olduğunu, şimdi bunu tamamlayarak mimar olmak istediğini belirtti.

"SAĞLIKLI VE DİNÇ BİR KIZ GÖRMEK GURURLANDIRDI"

Camilla Kondula da bağışta bulunarak bir insanın hayatının kurtulmasına katkı koymanın çok güzel bir duygu olduğunu söyledi. 2011 yılında DKMS için örnek verdiğini anlatan Kondula, “Hemen 6 ay sonra bana bir mektup geldi. Bir hasta için kemik iliği bağışı yapabilirim diye. Ben de hemen kabul ettim ve ilik bağışında bulundum. İlk kez yüz yüze geldiğimde Merve'ye ne söylemem gerektiğini bilmiyordum. Merve ile tanışmak beni çok duygulandırdı. Sağlıklı ve dinç bir kız çocuğu görmek beni hem çok sevindirdi hem de gururlandırdı" dedi. Camilla Kondula, Merve ile ilk fırsatta Bolu'da tekrar bir araya gelmeyi kararlaştırdıklarını dile getirdi

AİLE İÇİ VERİCİ BULMA İHTİMALİ YÜZDE 30

Kemik iliği naklinin, çocuklarda lösemi ve bazı kanser hastalıklarının yanı sıra doğuştan bağışıklık sistem yetmezlikleri, metabolik hastalıklar ve talasemi gibi hastalıkların tek kesin tedavi yöntemi olduğunu belirten Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Pediatrik Kemik İliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Akif Yeşilipek, “Ancak bir hastaya aile içi verici bulma şansı yaklaşık yüzde 30 civarındadır. Yani hastalarımızın yüzde 70'inin bir gönüllü kemik iliği vericisine ihtiyacı vardır" dedi.

"TÜRKÖK İLE VERİCİ SAYISI ARTIYOR"

Dünya kemik iliği bankalarında yaklaşık 25 milyon gönüllü verici kayıtlı olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Yeşilipek, sözlerine şöyle devam etti:

"Ülkemizde de son iki yıl içinde bu konuda çok ciddi gelişmeler olmuş Türkkök sisteminde kayıtlı gönüllü verici sayısı 100 bini geçmiştir. Son bir yıl içinde Antalya ve Göztepe Medical Park Hastaneleri'nde 24 çocuk hastaya Türkkök sisteminden verici bulunarak kemik iliği nakliyle sağlıklarına kavuşmaları sağlanmıştır. Gönüllü verici sayısının artması birçok hastamıza sağlıklı yaşam şansı verecektir."

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!