Aydın Gün konserle anılacak

Güncelleme Tarihi:

Aydın Gün konserle anılacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2017 13:10

Aydın Gün konserle anılacak

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Devlet Opera ve Balesi'nce (ANTOB), Ankara ve İstanbul Operası'nın kurucusu tenor, rejisör Aydın Gün'ün doğumunun 100'ncü yılı anısına 'Türk Bestecilerden Seçmeler' adıyla konser düzenlenecek.

Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde 10 Nisan Pazartesi günü saat 20.00'da gerçekleşecek konserde, İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçıları konuk olacak. Cemile Cabbar'ın da piyanosuyla renk katacağı konserde soprano Nazlı Alptekin, Aytül Büyüksaraç, Beril Yürekli El, Çiğdem Tezişçi, tenör Oğuz Çimen, Barış Yanç, bariton Hüseyin Çanlıoğlu ve Doğukan Özkan solist sanatçılar olarak sahneye çıkacak. Bale sanatçıları Koza İpek, Barış Türksever, Damla Acar, Göksu Kaçan, orkestra sanatçıları Ece Bal, Ahmet Suat İde, Özlem Tanrıkulu, Bora Peynirci ve Taner Tanrıkulu da solistlere eşlik edecek.

Koreografisini Banu Dağcıoğlu Türkeli'nin hazırladığı, rejisörlüğünü Şadi Eroğan'ın üstlendiği, ışık tasarımını da Oktay Kanca'nın imza attığı konserde, Türk besteci A.A. Saygun'un 'Yunus Emre' ve '^Yalan Dünya' eserlerinin seslendirilmesiyle başlayacak. Konserde, S. Ada'nın 'Aşk-ı Memnun (düet)', 'Ali Baba&40', T. Erener'in 'Sen Sen Sen', 'Çalın Davulları', Y. Tura'nın 'Karacaoğlan', M. Sun'un' Seni Seviyorum', C. İiz'in 'Kanlı Nigar', A. Damar'ın 'Ağlar Gezerim' adlı eserlerine de yer verilecek.

AYDIN GÜN KİMDİR?

1917 yılında doğan Aydın Gün, Ankara Operası ve İstanbul Şehir Operası'nı tek başına kurması, 1309 sayılı Kanun'u yazarak Opera Bale Genel Müdürlüğü'ne katkısı, 1973'te İstanbul Uluslararası Müzik Festivali'ni başlatması ile biliniyor. Gün, yurtdışında ünlü operaların rejisörlüğünü yapması ve Türkiye'nin tüm operacı ve balecilerinin meslek sahibi olmasını sağlamasıyla da tanınıyor.



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!