Avrupa’nın kiliti TRABZON

Güncelleme Tarihi:

Avrupa’nın kiliti TRABZON
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2017 20:46

‘Hürriyet Futbol Konseyi’, Antalyaspor’da Samuel Eto’o ve Alanyaspor’da Vagner Love’un performansını ve takımlarına kazanımlarını değerlendirdi. Konsey, ayrıca takımın son durumu ve Trabzonspor maçı için kritik değerlendirmede bulundu: “AVRUPA İÇİN KAZANACAĞIZ”

Haberin Devamı


İşte sorular

1- Alanyaspor’da Vagner Love, Samuel Eto’o gibi dünya yıldızlarının takımlarına katkılarını nasıl değerlendiriyorsunuz?
2- Antalyaspor’da Eto’o’dan sonra en pahalı oyuncusu Sandro’nun ilk 11’de çıktığı Gençlerbirliği maçındaki form durumu ve bundan sonraki takıma katkısı nasıl olabilir?
3- Antalyaspor, Trabzonspor maçı için düşünceleriniz ve maç için skor tahmininiz nedir?

 

 

Ümit Turmuş

ETO’O VE LOVE İÇİN TEK ÜZÜNTÜMÜZ
Samuel Eto’o futbol hayatının yüzde 80’ini İtalya, İspanya ve İngiltere gibi zorlu liglerde geçirmiş, oynadığı 644 kulüp maçında 319 gol atarak % 49,5 gol oranı ve Milli maçlarda da 33 maçta 15 gol atarak % 45 gol oranı yakalamış dünya yıldızı. Antalyaspor’a geçen sezon 31 maçta 20 gol atarak önemli katkı sağladı. Sezon başı krizi nedeniyle bu sezon 23 maçta 11 golde kaldı. Lider vasfı ve sosyal yetenekleriyle Antalyasporumuzun Dünyada tanınmasına da büyük katkı sağlamakta. Futbol hayatı sonlandıktan sonra yeterli deneyimi sağladığı taktirde Antalyaspor ondan bir gün Teknik Adam olarakta yararlanacağı inancındayım.
Vagner Love futbol hayatının çoğunu Brezilya ve Rusya liginde geçirmiş, oynadığı 351 lig maçında 191 gol atarak % 54 gol oranı yakalamış. Bu sezon 24 maçta attığı 16 golle takımının tehlikeli bölgenin üzerinde olmasında önemli katkı sağladı. Önemli takımlarda oynamamasına ve Eto’o gibi tanınmamasına rağmen çok golcü bir futbolcu. Gol krallığında da 17 gollü BJK den Cenk Tosun’un ciddi rakibi oldu.
Bu iki oyuncu da takımlarının yapılarına çok uygun futbolcular. Taş yerinde ağır misali. Eto’o her takımda santrafor, Love 1.71 boyuyla Anadolu takımlarında Santraforda dahil tüm forvet hattında ama Şampiyonluğa oynayan takımlarda kanat yada santrafor arkası oynayabilecek özellikte. Tek üzüntümüz Eto’onun 36 ve Vagner Love’ın 33 yaşına gelmesi nedeniyle bizlerin onları uzun süre izleme olasılığımızın azalması.

Haberin Devamı

SANDRO’NUN TAKIMDAKİ YERİ
28 yaşındaki Sandro 2010 yılından beri (çoğu Tottenham) İngiltere liglerinde futbol oynadı. Tottenham’da 2011’de menüsküs yırtığı 75 gün, 2013’te diz operasyonu 188 gün ve Queens Park Rangers’da 2014-2015’te diz yaralanması nedeniyle 102 gün sahalardan uzak durarak ciddi badireler atlattı. Sonra bu sezon sadece 6 maç oynayarak buraya geldi. İlk geldiğinde yapılan özel maçta antrenman ve maç eksiği çok belli oluyordu. Rıza hocada Charles ve Chikonun olmadığı Gençlerbirliği maçında 4-1-4-1 sisteminde Sandro’yu tek ön libero oynattı.Tek ön liberolu sistemle çok az pozisyon verilen maçta defansif olarak başarılı olundu. Biraz ağır olmasına rağmen fiziği, tecrübesi, agresifliği ve pas dağıtımıyla tek veya çift ön liberoda bence bu takımda yeri var.

Haberin Devamı

TRABZON’DAN FAZLA İSTEMEK
Lig 2’nci yarıda yeni başlamış olsa BJK 23 – Trabzon-23 – FB 18 – Antalyaspor 18 B.Şehir 17 puanla ilk 5’te yer alacaklardı. Trabzonspor’un eski günlerini hatırlatan müthiş 2.yarı çıkışına karşılık, Antalyaspor da Rıza Çalımbay döneminde büyük bir istikrar yakaladı. Bu ilk beş mücadelesinde önemli karşılaşmada, Onur Kıvrak sarı kart cezalısı bu eksiği Esteban ne kadar doldurabilecek göreceğiz. Yedeği de Antalya doğumlu Uğurcan Çakır olacak. Bu zorlu karşılaşmada ilk ihtimal beraberlik. Maçı lehine çevirmede Antalyaspor taraftarının maça ilgisi ve desteği de çok etkili olacak. Lige verilen arayı takımların nasıl değerlendirdiği yine önemli. Bireysel hata ve duran topların iyi değerlendirilmesi de yine maçın skoruna doğrudan etki edecek faktörlerden birkaçı olacak. Avrupa kupalarına gitmek istiyorsak bu maçı kazanmayı Trabzonspordan daha fazla istemeliyiz ve istersek kazanırız.

Haberin Devamı

Alper Beyaz

RIZA ÇALIMBAY FARKI
Biri özelikle İtalya, İspanya ve İngiltere’de, diğeri ise Brezilya ve Rusya liglerinde farklı yıldız isimler. Futbolda ne kadar iyi olursanız olun en acımız tarafı ise kuşkusuz yaş. 36 yaşına giren Eto’o, 32’yi gören bir Love var takımlarımızda. Ama her ne olursa olsun ikilinin Türk futboluna ve oyunculara kattığı değerler ise tartışılmaz. Antalyaspor’a geçen yıl büyük katkısı olan Eto’o’nun transfer dedikodularıyla yıpratılması lige yansıyınca olumsuz etkiledi. Neyseki Rıza Çalımbay gibi bir teknik adamla bu kolay atlatıldı.

SANDRO DÖNDÜ
Tottenham’dan transfer edilen Sandro Raniere, futbol kariyerinde güzel işlere imza atmış bir oyuncu. Ağır bir sakatlıktan sonra tekrar oyun içinde yer almak o kadar hızlı da olmuyor. Sandro da Gençlerbirliği maçında ‘ben de varım’ dedi; iyi varsın Sandro.

Haberin Devamı

AVRUPA HIRSI KAZANDIRIR
Haftaya konuk edeceğimiz Trabzonspor maçı kolay olmayacak. Trabzonspor farklı bir çıkış yakaladı. Geçmişten gelen bir yenilgi acıları da olsa da Rıza Çalımbay’ın fark yaratan oyun kurgusu ve futbolcuların Avrupa kupaları hırsı sanırım bizi galibiyete taşıyacaktır. Trabzonspor da istiyor ama biz daha çok istiyoruz. Bu maç 1-0 bizim.

 

Recep Güler

İYİ Kİ VARSINIZ
Dünya yıldızı olan Samuel Eto’o ve Vagner Love’un futbol kariyerlerini hepimiz çok iyi biliyoruz. Antalyaspor’da futbol hayatlarının ikinci baharlarını yaşarken, bizlere futbol resitali sunan iki oyuncunun attıkları şık goller ve akıl dolu asistleriyle takıma büyük katkısı oluyor. Hani Atatürk’ün dediği gibi “Ben sporcunun zeki, çevik ve akıllı olanını severim’ sözünden hareketle; bu özellikleri taşıyan dünya yıldızlarına teşekkür ediyorum. Türk futboluna ve oyuncularına her yönüyle örnek olmaya devam etmelerini diliyorum. Ne sizsiz; ne bizsiz futbolun tadı olmuyor. İyi ki varsınız iyi ki varız hep beraber daha iyi başarılara.

Haberin Devamı

TAKIMIN VAZGEÇİLMEZİ
Büyük umutlarla ön libero olarak aldığımız Sandro, kendini ispatlamış Brezilya Milli Takımı’na kadar yükselmiş kariyerli bir futbolcumuz. Ancak Gençlerbirliği ve diğer maçlarda sonradan oyuna girdiği maçlarda gösterdeği performansı kendinin de beğenmediğini biliyorum. Şu anda futbolunu yüzde 60’lık bir kapasite de oynadığını inanıyorum. Eğer yüzde 80’lere çıkarsa takıma çok faydalı olacak. Seneye sezon başı iyi bir hazırlık dönemi geçirirse, takımımızın vazgeçilmezlerinden biri olacaktır.

BENCE 2-1 KAZANIRIZ
Antalyaspor camiası olarak tribünlerde; “Hasret Bitsin Biz de Uçalım Avrupa’ya” şarkıları söyleyerek, kenetlenmiş durumdayız. Bizim gibi Trabzonspor da Avrupa’yı çok istiyor. İşte gelecek hafta sahamızda oynayacağımız Trabzonspor maçı belki de sezonun en zor, zevkli ve heyacanlı maçı olacak. İnanıyorum ki Avrupa’yı çok isteyen taraftarımız Antalya Arena’yı dolduracaktır. Taraftarın müthiş desteğiyle gol şansının bizden yana olması dileğiyle Trabzonspor’u 7-0 olmasa bile 2-1’lik skorla yenerek Avrupa için yolumuza devam edeceğiz.

Sancar Biçikçi

DÜNYA YILDIZI LAFLA OLUNMUYOR
Vagner Love Alanyaspor’a gelirken, ‘acaba mı?’ soruları çıkmıştı. Geldiği günden bu zamana kadar 24 maç 16 gollük gibi müthiş bir katkısını görüyoruz. Takımına çok çabuk adepte oldu. Brezilyalı futbolcu 33 yaşında olmasına rağmen bu yaş dezavantajını hiç yansıtmadı. 36 yaşındaki bu dünya yıldızının geçtiğimiz sezon 31 maçta 20 gol, bu sezonda şu ana kadar 23 maçta 11 gol 5 asisle takımına direkt katkısı müthiş. Bu istatikleri bir yana, kişilikleri ve lider özellikleriyle de takımlarında teknik yönetiminlerin en büyük yardımcıları oldular. Demek ki dünya yıldızı olmak öyle lafla olmuyor. Ne mutlu ki Antalya ilimiz de iki güzide kulübümüzde böyle değerler var.

İYİ BİR SANDRO İLE...
Devre arasında Tottenham’dan transfer olan Sandro, kariyeri başarılarla dolu bir futbolcu. Fakat geçen yıl yaşadığı önemli sakatlığının psikolojisini hala üzerinden atamamış görülüyor. Gençlerbirliği maçına kadar takımda yer yer sonradan şans bulmuştu. Şans bulduğu bu maçtaki formu yavaş yavaş eski kimliğini bulduğunu gösterdi. Bundan sonra takımda daha fazla yer bulacağını düşünüyorum. İyi bir Sandro Antalyaspor’a katkı sağlayacaktır.


Trabzonspor maçı enteresan bir maç olacak. 2016 yılı Trabzon açısından Antalyaspor maçları büyük hüsranla bitti: 7-0. Trabzon’da ise 0-1’lik Avni Aker’de aldığımız ilk galibiyet tarihe altın harflerle yazıldı. Trabzonspor bu skorlar eşliğinde hırsla bu maça hazırlanacaktır. Fakat aşırı motivasyon ve hırs olumsuzlukları da getirir. Trabzonspor ikinci yarıya çok iyi başladı. Bence Antalyaspor taraftarı, maçı belirleyecek. Rakibin tahrikleri hırsına karşılık cevabımızın futbol oynayarak olması gerekir. Alacağımız 3 puanla Trabzonspor’un üzerine çıkacağız. Bu maçın sonucu 3-2 lehimize biter.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!