Avrupalı Türkiye'yi Özledi

Güncelleme Tarihi:

Avrupalı Türkiyeyi Özledi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2017 17:20

Türkiye ile yaşanan bazı sıkıntılar nedeniyle Türkiye yerine farklı destinasyonları tercih eden Avrupalı turistin bu ülkelerden memnun kalmadığı ve Türkiye’yi aradığı belirtildi. 

Haberin Devamı

TÜRK turizminin en önemli pazarlarından biri olan Almanya ve Avrupa pazarındaki daralma turizm sektöründe endişe yaratmıştı. Bu sıkıntının önümüzdeki yıl aşılacağını ve ilişkilerin 2-3 yıl sonra tam anlamıyla toparlanacağını belirten turizmcilerin açıklamalarına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da destek verdi.  OTİ’nin 25. yıl gala yemeğine katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İngiltere’den gelen turist sayısında artış olduğunu ama önümüzdeki sene başta Almanya Avrupa ülkelerinden Türkiye’ye gelen turist sayısında ciddi artış olacağını belirterek, “Talep patlaması başladı” dedi.

HALK CEZALANDIRILMAMALI

Ülkelerin arasında görüş ayrılıkları olabileceğini, bazı sıkıntıların da yaşanabileceğini dile getiren Çavuşoğlu, “Bizlerin görevi diyalogla bu sıkıntıları aşmaktır. Siyasiler ise bu konuda sivil halkı cezalandırmamalıdır” dedi. Avrupalı turistlerin Türkiye yerine gittikleri ülkelerden memnun kalmadıklarını dile getiren Çavuşoğlu şöyle konuştu: “Orada soyulduklarını söylüyorlar. Türkiye’ye geri gelmek istiyorlar. Biz insanları çok seviyoruz. İnsanlara hizmet etmeyi de onur kırıcı olarak görmüyoruz. Bilakis insanları mutlu etmekten mutlu oluyoruz. Bu otellerdeki hizmet kalitesi dünyanın neresinde var.” OTİ Holding gibi bir çok firmanın Türk turizmi için uğraş verdiğini belirten Çavuşoğlu, “Bizim görevimiz sizlere yardımcı olmak. Ben turizm sektörünün hizmetkarı olmaktan gurur duyuyorum” diye konuştu. 

Haberin Devamı

ALMANYA DA ONAYLADI

Almanya Turizm Endüstrisi Federal Birliği Başkanı ve Dünya Turizm Örgütü Özel Elçisi Dr. Michael Frenzel de Avrupalı turistin tatillerini geçirdikleri İspanya ve İtalya gibi ülkelerde sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Frenzel, turistlerin bu ülkelerin kalabalık olmasından ve ödedikleri fiyata karşılık aldıkları hizmetin yetersiz olmasına tepki gösterdiklerini ifade etti. Frenzel 2018’in yaz aylarında başta Almanlar olmak üzere Avrupalı turistlerin Türkiye’ye yöneleceğini de sözlerine ekledi.  

  

 

     

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!