AVM KAPANDI ESNAF MUTLU

Güncelleme Tarihi:

AVM KAPANDI ESNAF MUTLU
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2018 09:44

Antalya’daki alış veriş merkezlerinin çalışma gün ve saatlerini yeniden düzenleyen karar, Kalekapısı, Kaleiçi, Işıklar, Güllük ve Cumhuriyet Meydanı’ndaki küçük esnafı sevindirdi.

Haberin Devamı

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin (AESOB) önerisi, Antalya Valiliği’nin kararı ile uygulamaya konulan alışveriş merkezi (AVM) düzenlemesi Kalekapısı, Kaleiçi, Işıklar ve Cumhuriyet Meydanı’nda faaliyet gösteren esnafı sevindirdi.

KARARA DESTEK

Karar sonrası bölgedeki esnafın nabzını tutan Hürriyet Akdeniz, hem esnaf dernekleri, hem de çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren işletme sahibi ve çalışanların görüşlerini aldı. AVM düzenlemesi en çok yiyecek-içecek sektöründe faaliyet gösteren esnafı sevindirirken, tekstil sektörü de AVM düzenlemesinin küçük esnafa olumlu yansıyacağını düşünüyor.

GENEL DÜZENLEME ŞART

Valilik onayından geçen yeni düzenleme ile AVM’lerin Ramazan, Kurban bayramlarının 1’inci günü ve her yıl 1 Ocak’ta kapalı olacağını hatırlatan Kent Meydanı Esnafı Güç Birliği Derneği (KENTDER) Başkanı Müfit Perdahlı, “Küçük esnaf olarak genel bir düzenlemeden yanayız. Ancak kısa vadeli çözümler için de başta Antalya Valimize teşekkür ediyorum. Umarım uygulamanın kapsamı genişler” diye konuştu.

Haberin Devamı

AVM KAPANDI ESNAF MUTLU

HAREKET SINIRLI OLUR

AVM düzenlemesinin kent merkezinde hareket yaratacağını vurgulayan Kalekapısı Esnaflarını Kalkındırma ve Güçlendirme Derneği (KALEDER) Başkanı Hasan Kilit, “Biz yıllardır bu konuyu gündemde tutmaya çalışıyoruz. AVM’lerin bayramların 1’inci günü kapalı olması sınırlı olsa da hareket getirecek. Amacımız daha radikal çözümlerle sorunu tamamen ortadan kaldırmak” dedi.

AVM ÇALIŞANI RAHATLAR

Kalekapısı’nda kuyumculuk sektöründe faaliyet gösteren Ali Peker, “Sektörümüzdeki arkadaşlarımızın çoğu bayramların 1’inci günü dükkân açmıyor. O nedenle bu kararını bize değil, AVM çalışanlarına katkısı olur. Yine de sektörler açısından doğru bir düzenleme diye düşünüyorum. Asıl yapılması gereken ise AVM’lerin şehir merkezine uzak alanlarda faaliyet göstermesi” dedi.

Haberin Devamı

AVM KAPANDI ESNAF MUTLU

BAYRAMDAN UMUTLUYUZ

Uzun yıllardır yiyecek-içecek sektörü içinde faaliyet gösteren Mustafa Özmen ise şöyle dedi: “AVM’ler müşteri yoğunluğunun büyük kısmını kendi içinde hapsediyor. Yeni düzenleme ise bir nebze de olsa bizi rahatlatacak. AVM’nin kapalı olduğunu gören yemeğini küçük esnafta yiyecek. Ben bu kararın kent merkezinde ciddi bir hareket oluşturacağını düşünüyor ve destekliyorum.”

İşte, kent merkezinde farklı sektörlerde faaliyet gösteren diğer esnafların görüşleri:

Nurettin Erdoğan: Yeni düzenleme olumlu ama yetersiz. Bu sistem AVM çalışanlarının üzerindeki iş yükünü azaltacaktır. Belli sektörler için de hareket oluşturabilir ama geneli etkilemez.

Haberin Devamı

Cemil Türkmen: Son derece doğru bir karar alındı. Bu kararın alınmasında emeği geçen ATSO, AESOB ve Antalya Valimize teşekkür ediyorum. Bayramın ilk günü işlerimizin yüzde 40 oranında aratacağını düşünüyorum.

Veysi Aktarlı: AVM düzenlemesinin etkisini Kazım Özalp Caddesi’nde göreceğiz. AVM’ler kapalı olunca insanlar buraya akın edecek. Doğru bir karar aldılar, destekliyoruz.

Savaş Eliaçık: Bu karar özellikle yiyecek-içecek sektörüne yansıyacak. Çünkü merkezdeki müşterinin büyük bölümü AVM’lere gidiyordu. Bir günde olsa bu müşteri bizi tercih edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!