AVM İZNİNE MMO UYARISI!

Güncelleme Tarihi:

AVM İZNİNE MMO UYARISI
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2019 10:49

LPG’li araçların AVM ve diğer kapalı otoparklara girebilmesiyle ilgili 3 bakanlık tarafından hazırlanan yönetmelik taslağı, Makine Mühendisleri Odası’nı harekete geçirdi.

Haberin Devamı

ÇEVRE ve Şehircilik, İçişleri, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın LPG’li araçların alışveriş merkezlerine (AVM) ve kapalı otoparklara girmesiyle ilgili hazırladığı yönetmelik Makina Mühendisleri Odası Antalya Şubesi’nin de gündemine geldi. Antalya’da çok sayıda AVM ve kapalı otopark olduğuna dikkat çekilirken, mevcut otoparklardaki yapısal düzenleme ve denetim konusunda kritik uyarılar yapıldı. 

GAZ ÇÖKÜYOR
Hürriyet’e konuşan MMO Antalya Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu, gerekli düzenlemelerin yapılması halinde LPG’li araçların kapalı otoparklara girmesinde herhangi bir sorun yaşanmayacağını belirterek şu uyarılarda bulundu: “LPG havadan ağır olduğu için otoparkın en alt noktasına çöker. Bu nedenle LPG’li araçların otoparklarda kalabilmesi için havalandırma belli bir standartta olmalı.” 

Haberin Devamı

RİSK ÇOK BÜYÜK
“Bu sistem en alt noktadaki gazı hızlı bir şekilde, birikme yapmadan yukarıya çekmeli. Yine AVM’lerde egzoz fanlarının yangına karşı denetiminin çok sıkı yapılması gerekiyor. Eğer bu uyarılar dikkate alınmazsa çok büyük riskler ortaya çıkacaktır. Bu revizyonlar yapıldıktan sonra LPG’li araçlar kapalı otoparklara girebilir. Tabi sadece uygunluğun sağlanması yetmiyor. Denetim de çok önemli.”

KAMUSAL DENETİM ŞART
Bakanlık kanalı ile periyodik denetimlerin yapılması gerektiğini belirten Hamamcıoğlu, “Bakanlıklar şartlara uygun AVM otoparklarını kontrol ettirip; ‘Bu otopark uygundur ya da bu otopark uygun değildir’ demesi lazım. Sürekli bakım ve periyodik kontrollerle güvenlik sağlanmak zorunda. Denetimlerin kamusal bir anlayışla yapılması lazım. Antalya’da da 35 akredite mühendisi ile kamu hizmeti veren bir kurum olarak bu denetimleri yapmaya hazırız” diye konuştu.

 

 

BAKMADAN GEÇME!