AÜ'de Atatürk'ü anma töreni

Güncelleme Tarihi:

AÜde Atatürkü anma töreni
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2016 14:08

 AÜ'de Atatürk'ü anma töreni

Haberin Devamı

 

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA) - TÜRKİYE Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 78'inci yıldönümü nedeniyle Akdeniz Üniversitesi'nde anma töreni düzenlendi.
Tören, yerleşkede bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Çelenk sunma törenine rektör yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Altunkaya, Prof. Dr. Erol Gürpınar, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Program daha sonra Rektör Prof. Dr. Mustafa Ünal'ın katılımıyla Atatürk Konferans Salonu'nda düzenlenen 'Atatürk'ü Anma Töreni' ile devam etti. Açılış konuşmasını yapan Rektör Ünal, Atatürk'ün, hayatını milletine adayan, Kurtuluş Savaşı'nda kazandığı mutlak zaferle tarihin gidişatını değiştiren, bizlere demokratik bir Cumhuriyet, bağımsız bir ülke ve aydınlık yarınlar armağan eden büyük bir lider olduğunu söyledi.
Prof. Dr. Ünal, “Atatürk kurduğu Cumhuriyete sahip olunmasını ve çok çalışarak akıl ve ilmin rehberliğinde, bilimde ileri bir seviyeye çıkılmasını arzu ve temenni etmiştir. Bugün bizler de bize kalan bu mirası her zamankinden daha iyi anlayarak, düşüncelerinden daha iyi istifade ederek, bilimin ışığında ülkemiz ve milletimiz için daha çok çalışmalıyız" diye konuştu.
Anma töreni, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemal Avcı'nın 'Atatürk'ü Anmak ve Anlamak' konulu sunumu ile devam etti. Anma töreni sonunda Rektör Mustafa Ünal, Prof. Dr. Cemal Avcı'ya teşekkür edip çiçek verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!