ATSO'dan İran çıkarması

Güncelleme Tarihi:

ATSOdan İran çıkarması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2017 11:56

ATSO'dan İran çıkarması

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından KOSGEB Yurtdışı İş Gezisi Desteği kapsamında organize edilen "İran Heyet Ziyareti" tamamlandı, çok sayıda iş bağlantısı kuruldu.

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin liderliğinde, yönetim kurulu üyesi Ayhan Kızılsavaş ile inşaat, turizm, iç mimari, yapı-denetim, ev tekstili, restorancılık, enerji ve sera ekipmanları alanında faaliyet gösteren firmaların temsilcilerinden oluşan ATSO heyeti, İran İslam Cumhuriyeti'nin Tahran şehrine bir heyet organizasyonu gerçekleştirdi.

Davut Çetin, Antalyalı firmaların ihracat potansiyellerini geliştirmek adına ATSO tarafından düzenlenen ziyaretin, katılımcı firmalara önemli imkânlar sunduğunu vurguladı. Başkan Çetin “Heyette yer alan 12 firmadan temsilciler ile Tahran'a yaptığımız bu ziyarette, Tahran Ticaret, Sanayi, Madencilik ve Tarım Odası ile Alborz Ticaret ve Sanayi Odası ile ikili iş görüşmeleri organizasyonu gerçekleştirdik. Firma yetkililerimiz çok verimli iş görüşmeleri yaptı. Her iki organizasyonda da 200'den fazla ikili iş görüşmesi yapıldı" dedi.

Bunun yanı sıra, Tahran'da düzenlenen MIDEX 2017 Mimari, İç Dizayn ve Uluslararası Yapı Fuarı'nı ziyaret ettiklerini ve Alborz eyaletinde önemli saha ziyaretleri gerçekleştirdiklerini kaydeden Çetin, "Sınır komşumuz ve bizim için çok daha önemli bir ticaret partneri potansiyeli olan İran, Türkiye'deki birçok sektör için büyük iş imkânları barındırıyor. Firmalarımız bu ziyarette olanakları birebir yerinde gördü. Yeni pazarlara açılmak, rakip ülke ve ürünleri tanımak, yeni pazarlama stratejileri, yeni işbirlikleri ve ihracat olanakları geliştirmek adına önemli imkânlar yakaladılar. ATSO olarak bu tür yurtdışı heyet ziyaretlerini çok önemli buluyoruz" diye konuştu.

Yurt dışı ziyaretler ile Antalya firmalarının yeni pazarlara açılmasının sağlandığını vurgulayan Davut Çetin şunları kaydetti:

"Oda olarak yürüttüğümüz projeler kapsamında bugüne kadar birçok üyemizi yurtdışı pazarlara açtık, açmaya devam ediyoruz. Gıda ve tarım sektörlerinde UR-GE projelerimiz tüm hızıyla sürüyor. Dünyadaki potansiyel taşıyan belli başlı pazarlara heyet ziyaretleri düzenliyoruz. Bu organizasyonların yeni iş bağlantılarına dönüşmesi bizleri de motive ediyor. İran'a yaptığımız bu başarılı organizasyon bir ilk değil, son da olmayacak. Nitekim yurtdışı pazarlara dönük faaliyetlerimiz aktif bir şekilde devam ediyor. Üyelerimizin de sunulan imkanlardan en iyi şekilde yararlanmalarını arzu ediyoruz."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!