ATSO ve Güney Afrika Büyükelçiliği Arasında işbirliği protokolu

Güncelleme Tarihi:

ATSO ve Güney Afrika Büyükelçiliği Arasında işbirliği protokolu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2017 17:44

ATSO ve Güney Afrika Büyükelçiliği Arasında işbirliği protokolu

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - GÜNEY Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pule Isaac Malefane, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin'i ziyaret etti. ATSO Yönetim Kurulu Üyeleri Osman Avşaroğlu ve Ayhan Kızılsavaş'ın da katıldığı ziyarette ikili ülke arasında ilişkileri geliştirme hedefiyle görüş alışverişinde bulunulurken, ATSO ile Güney Afrika Cumhuriyeti Büyükelçiliği arasında işbirliği protokolu imzalandı.

Büyükelçi Pule Isaac Malefane'ye Antalya ekonomisi ve yatırım olanakları hakkında bilgi veren ATSO Başkanı Davut Çetin, iki ülke arasında 3 milyar dolar düzeyinde bir ticaret hacmi oluştuğunu belirtti. Çetin, "Geçen yıl Antalya'dan Güney Afrika Cumhuriyeti'ne 1 milyon dolarlık ihracat, 1.5 milyon dolar düzeyinde de ithalat gerçekleştirdik. Kentimizde Güney Afrika'dan 2015 yılında 730 ziyaretçi, 2016 yılında ise 528 ziyaretçi ağırladık. Önümüzdeki süreçte bu rakamları yukarılara taşımak mümkün. Bu noktada ATSO olarak elimizden geleni yapmaya hazırız. Uzak mesafeleri güçlü dostluklarla, ticaretle yakınlaştıralım. Bu anlamda imzalayacağımız işbirliği protokolunu çok önemsiyorum. Her iki ülke de hızlı büyüme potansiyeline sahip. Bu potansiyeli birlikte gerçeğe dönüştürebilmeyi diliyorum" dedi.

TURİST SAYISI VE TİCARET PARALEL ARTIYOR

Başkan Davut Çetin, turizm rakamlarının artırılmasında doğrudan uçuşların da önemine değindi. Çetin, Güney Afrika ve Antalya arasında direkt seferlerin başlatılmasının faydalı olacağını düşündüklerini kaydetti. Davut Çetin, "Antalya'nın turizm ve dış ticaret verilerine baktığımızda, kentimize gelen turist sayıları ile ülkeler arasındaki ticaretin paralel ilerlediği görülüyor. En çok turist ağırladığımız Almanya, Rusya ve Hollanda gibi ülkeler, ticarette de en önemli partnerlerimiz olarak yer alıyor" ifadesini kullandı.

Davut Çetin ayrıca, ATSO olarak pazar çeşitlendirmesine verdikleri önemi vurguladı. ATSO olarak üç sektöre yönelik URGE projeleri gerçekleştirdiklerini belirten Davut Çetin, "Geçtiğimiz süreçte URGE projelerimize katılan firmalarımız ile Kuzey Afrika ülkelerinde yoğun temaslar gerçekleştirdik ve başarılı sonuçlar elde ettik. Benzer bir çalışmayı önümüzdeki dönemde Güney Afrika'ya yönelik olarak yapabiliriz" diye konuştu.

ÜÇ KENTTE 'TOURİSM ROAD SHOW'

Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pule Isaac Malefane ise Güney Afrika pazarının Antalyalı işadamları için birçok fırsat sunduğuna inandıklarını belirtti. Turizm rakamlarının artırılabilmesi için tanıtım faaliyetlerinin önemine değinen Büyükelçi Malefane, "Büyükelçilik olarak yapmış olduğumuz araştırmalar sonucunda iki ülke arasındaki ticaretin ve ilişkilerin geliştirilmesinde kritik öneme sahip olduğu görülen şehirlerden biri de Antalya. Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği olarak 2018 yılının ilk çeyreğinde İstanbul, Antalya ve Mersin şehirlerinde 'Tourism Road Show' etkinliği düzenleyeceğiz" dedi.

Toplantıda daha sonra Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği adına Büyükelçi Pule Isaac Malefane ve ATSO adına Başkan Davut Çetin işbirliği protokolu imzaladı. Başkan Çetin, Büyükelçi Malefane'ye ATSO Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin yaptığı bir tablo ve Antalya Tanıtım Kitapları Seti hediye etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!