Arena'da en zor 90 dakika

Güncelleme Tarihi:

Arenada en zor 90 dakika
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2017 18:27

‘Hürriyet Futbol Konseyi’, ligin son 3 haftasına girerken yarın saat 19.00’da Antalya Arena’da oynanacak Bursa maçını değerlendirdi. Taraftarın nefesini tuttuğu son haftalarda Konsey, ‘Antalyaspor, Avrupa’ya nasıl gidebilir’ fisktür hesabıyla ortaya koydu.

Haberin Devamı

İşte Bursaspor maçı öncesi Futbol Konseyi'nin soruları..

1- Antalyaspor, Süper Lig tarihinde bir sezonda en fazla topladığı 49 puan rekorunu egale etti. Sezon sonu tahmininiz ve bunun gelecek sezonlara etkisi ne olur?

2- Son 3 maçta 2 puan alan Trabzonspor’a aynı dönemde 6 puan alarak yetiştik ve olası Avrupa Kupası şansını kaybetmedik. Son 3 maçta lig 5’inciliği avantajı kimde?

3- Bursaspor maçında cezalı El Kabir ve M’billa yok. Eksiklerin maça etkisi ne olur ve maç tahmininiz nedir?

Sancar Biçikçi

EKMEK KADAYIFI ÜZERİ KAYMAK
Eğer çok büyük bir süpriz olmazsa 55-56 puanla Süper Lig’i kapatırız. Bu da Trabzonspor’un üzerinde bitirip Avrupa Kupası’na gitme şansımızın daha fazla olduğunu gösteriyor. 2016-2017 sezonunu rekorla bitirip Avrupa gitmek ekmek kadayıfı üzeri kaymak olur. Önümüzdeki yıla başlarken yönetimin işi daha zorlaşacak. Çünkü beklentiler yükseldi. Seneye şampiyonluk söylemini başlatan Başkan Ali Şafak Öztürk taraftarı bu sürece soktu kanısındayım. Bu beklentiler Antalyaspor’un dünya takımı olması açısından önemli ancak şampiyonluk düşüncesinin şartlarının oluşması ve olgunlaşması gerekir. Hemen olmuyor. 2016-17 sezonu ilk 8 haftasındaki alınan 3 puanla hedefimiz yanlızca ligde kalmaktı. Lig bir sırat köprüsü düşme ve şampiyonluk arası çok uzak değil.

Haberin Devamı

TRABZON’UN ÜZERİNDE BİTİRİZ
Son dönemecine girdiğimiz lig de kalan 3 maçımız Bursaspor, Kasımpaşa ve Gaziantep maçı. Şöyle sıralandığında kolay gibi görünüyor. Bu maçlardan en az 6-7 puan alırız diye düşünüyorum. Trabzonspor’un Başakşehir, Fenerbahçe ve içeride oynayacağı Bursaspor maçları var. Trabzonspor bizden daha zorlu maçlara çıkacak. Tahminim bu maçlardan 4-5 puan çıkarır. Bence Antalyaspor ligi Trabzonspor üzerinde bitirir.

KALBİM VE MANTIĞIM ARASINDA
Bursaspor maçında El Kabir ve M’billa’nın yokluğu bizim için handikap. Fenerbahçe galibiyetinin rehavetinden uzaklaşabilirsek bu karşılaşmanın favorisi Antalyaspor. Fakat futbolumuzun en büyük sıkıntısı alınan fevkalade sonuçlardan sonraki maçlardaki neticeler istenildiği gibi olmuyor. Bursaspor lider karşısında iyi bir direnç gösterdi. Son haftalardaki formsuz görüntüsünden uzaklaştıklarını gördük. Zor bir maç olacağını düşünüyorum kalbim galibiyet olsun diyor, fakat mantığım beraberlik daha yakın diyor.

 

Haberin Devamı

Recep Güler

HOYRATÇA HARCAĞIMIZ PUANLARI TOPLASAYDIK
Nereden nereye geldik? ‘Acaba küme deşecekmiyiz?’ derken şimdi Süper Lig’de 5’inciliğe oynayarak, Avrupa Kupası ihtimallerini konuşuyoruz. Rıza Çalımbay ve ekibinin gelmesiyle başlayan bu hikaye bu sayfalara yazmakla bitmez gibi... Bu başarının elde edilmesinde taraftarlar adına tribünlerde sevinci ve hüznü yaşayan bir kişi olarak emeği geçen A’dan Z’ye herkese teşekkür ediyorum. Sezon sonuna kadar 3 maçı kazanırsak, 58 puanlık yeni bir rekor ortaya çıkacak. Bu sezon oynadığımız tüm maçlara baktığımızda hoyratça harcadığımız puanları toplasaydık, şampiyon olmak içten bile değilmiş!.. Ne yapalım buna da şükür.

Haberin Devamı


MEDİPOL BAŞAKŞEHİR VE TRABZON’UN MAÇLARI

Geçen haftaki yorumumda da yazdığım gibi Süper Lig 5’inciliğini şimdiye kadar hep Trabzon ile birbirimize ikram ettik. Ancak sezonon son 3 maçlık periyoduna baktığımızda avantajın bizde olduğunu görüyorum. Son 3 maçı alarak, Trabzonspor’un Başakşehir ve Fenerbahçe ile zor maçlarında puan kaybetmesini bekleyeceğiz. Avrupa’ya gitmek için rakibimiz sadece Trabzonspor değil; lig 5’incisi olsak bile eğer Medipol Başakşehir Türkiye Ziraat Kupası finalinde Konyaspor’u yenip kupayı alamazssa, Avrupa hayalimiz kursağımızda kalır. Konyaspor UEFA’ya gider. Ne diyelim Başakşehir’in hem Trabzonspor’u hem de Konyaspor’u yenmesini umut edelim ki hayallerimiz gerçekleşsin.

Haberin Devamı

YOLUMAZA DEVAM EDECEĞİZ
Antalyaspor’da El Kabir ve M’billa’nın kart cezalı olması takımımızı etkilemez. Bu saatten sonra her futbolcunun sahada görevini en iyi şekilde yapacağına inanıyorum. Fenerbahçe galibiyetiyle moralin en üst düzeyde oluşu futbolcuların, son 3 maçlık periyortta Antalyaspor adına tarih yazmak için terlerinin son damlasına kadar mücadele edeceklerine inanıyorum. Bence Bursaspor maçını 2-0 kazanıp yolumuza devam edeceğiz.

 

Ümit Turmuş

 KÜME DÜŞTÜK DERKEN...

Bu sezon 4 mevsimi yaşıyoruz. Lige çok kötü başlayarak küme düştük derken, lig tarihimizin en başarılı sezonunu yaşıyoruz. Sezon sonu 55 puan ve üstünü bulabilecek gibi gözüküyoruz. Ligde yakalanan başarı sonrası camiada olumlu atmosfer olsa da; hedef büyütmek için gelir-gider dengesi, borç yapılanması, transferde nokta atışlarının doğru yapılması, kadro derinliğinin sağlanması, pilot takımlar, altyapıdan oyuncu yetiştirme ve kurumsallaşma yönünde kat etmemiz gereken bayağı bir mesafe var. Olumlu hava bu sürecin kısa ve daha az sancılı olmasını sağlayabilir. 

Haberin Devamı

BAŞAKŞEHİR’İ YENERSE

Bursaspor ve Gaziantep ile içeride Kasımpaşa ile dışarıda oynayacağız. Lig de hedefi kalmayan bu takımlarla maçlarda motivasyonu yüksek olan taraf biziz. Trabzonspor ise bizi yendikten sonra ciddi düşüş yaşıyor. İkili averajı bizden iyi olan Trabzonspor kupa yorgunu Medipol Başakşehir’i yenerse hedefi kalmamış Fenerbahçe ve Bursaspor’u da mağlup ederek, lig 5’inciliğini muhtemelen korur. Bizim maçlarımızı kazanarak Trabzonspor’un puan kaybını beklememiz gerekiyor. Ayrıca lig 5’incisinin Avrupa Kupası için Başakşehir’in Konyaspor’u yenerek kupayı almasını beklemesi gerekiyor.

ETO'O VE DENİZ GOL ŞANSIMIZ OLACAK

El Kabir 2’nci yarı transferi olarak 11 maçta 3 golle sezonda 8-10 gol ortalaması sağlayacak önemli bir gol ayağı. M’billa geçen sezon 21 maçta 7 gol atarken, bu sezon 27 maçta 4 gol atabildi. Antalyaspor gollerinin yüzde 60’ını atan Samuel Eto’o ve Deniz Kadah’a destek olan 2 golcümüzün Bursaspor maçında olmayışı gol yollarında sıkıntı yaratabilir. Markajdan kaçan Eto’o’nun boşalttığı alanlara Deniz, M’billa ve El Kabir girerek sonuç alıyorduk. Gol oranları düşük diğer oyuncuların bu boşluğu doldurması zor. Duran toplar, Eto’o ve Deniz gol şansımız olacak. En kötü sezonlarından birini geçiren Bursaspor’da Battalla oynarsa işimiz biraz zorlaşabilir. Takıma başarılar diliyorum.

 

Alper Beyaz


REKORLARA ALIŞALIM
Sevindik, üzüldük ve en çok hayıflandık. Ali Şafak Öztürk ve teknik direktör Rıza Çalımbay’dan önce zor günler geçiren takıma sanki sihirli bir değnek değdi. Yani yönetim ve yöneticilik ile fark ortaya çıktı. Elbette Rıza hocanın takımda sağladığı disiplin bugün Antalyaspor’u Avrupa Kupası için ismi geçen bir takım haline getirdi. Şunu söylemekte hiç zorlanmayın; Antalyaspor sadece takım olarak değil, tesisleriyle de çok konuşuluyor. Bu konuda da herkesin bir farkındalık içinde olması gerekiyor. Yani, yönetimiyle ve tesisleriyle bir marka yıldızlaşıyor. Futbolcuların üzerindeki bu hizmet ve değer algısı kulübü daha yukarılara taşıyacaktır. Bence sezon sonu Antalyaspor, bir rekoru egale ederek 55 puanın üzerine çıkacak.

HAYAL DEĞİL NEDEN OLMASIN?

Sadece Kasımpaşa maçını dışarıda oynayacağız. Bursaspor, Gaziantep ve Kasımpaşa takımlarına şöyle bakarsanız onların maçlara pek asılacağını düşünmüyorum. En zor maçımız deplasmanda olduğu için Kasımpaşa karşılaşması olabilir. Ama bu 3 maçtan puan alırız diyorum. Geriye sadece Trabzonspor’un maçlarını takip etmek kalıyor. Antalyaspor için Avrupa Kupası hayal değil. Neden olmasın? Yeter ki inanalım.

GOLÜN TEK İSMİ
El Kabir takımın dinamosu gibi. Çık hızlı adapte oldu. M’billa ile birlikte cezalı olması hiç iyi olmadı. Ancak, Rıza hocanın bu durumda ortaya koyacağı formülü çok merak ediyorum. El Kabir’in, Samuel Eto’o gibi bir dünya yıldızının alanını rahatlatığını düşünürsek, bu maçın olmazsa olmazı ismi Bursa maçında olmayacak. Şimdi skoru belirleyecek tek isim dünya yıldızı Eto’o... Takımın hiç olmadığı kadar taraftara ihtiyacı olduğu bir maç özelliği taşıyor Bursaspor maçı. Takımı yalnız bırakmayalım. Bence bu maçı 1-0 alırız. Bol şans...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!