Arazi yangını büyümeden söndürüldü

Güncelleme Tarihi:

Arazi yangını büyümeden söndürüldü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2018 12:16

Arazi yangını büyümeden söndürüldü

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - ANTALYA'nın Kaş ilçesinde arazide çıkan yangın vatandaşların ve itfaiyenin çalışması sonucu söndürüldü.

Kaş'a bağlı Sarıbelen Mahallesi girişinde saat 05.30 sıralarında yangın çıktı. Mahalle girişindeki trafo direğinin dibinde başlayan yangını gören vatandaşlar durumu itfaiyeye haber verirken, kendi imkanlarıyla da yangına müdahale etti. Dal parçalarıyla alevleri söndürmeye çalışan vatandaşların ardından olay yerine gelen Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi Kaş Birimi ve Kaş Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı ait 2 arazöz de yangına müdahale etti. Yangın büyümeden kontrol altına alınarak söndürüldü.

Sarıbelen Mahallesi 1. azası Mevlüt Küçükkaya, "Yangın trafondaki kıvılcımdan çıkmış. Rüzgar olmaması, havanın nemli olması büyük bir facianın önüne geçti. İki arkadaş yangını söndürdük. Rüzgar olsaydı köyde birçok ev yanabilirdi. Ormana sıçrayabilirdi. Son 4 yılda bu trafo kıvılcımından çıkan mahallemizde üçüncü yangın oldu. Yangının birinde bir vatandaşın buğday tarlası yandı. Biz yetkililerden bu tür trafo direklerinin altında, elektrik kıvılcımlarına karşı kumlu bir alan oluşturulmasını istiyoruz. Bu tür yangınların ancak bu şekilde önüne geçilebilir" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!