ANTDOB'dan şubat programı

Güncelleme Tarihi:

ANTDOBdan şubat programı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2015 13:07

-ANTDOB, şubatta, 5 opera, 2 bale, 3 konser, 3 çocuk oyunu ve bir müzikal olmak üzere 14 gösteriyle sanatseverlerle buluşacak

Haberin Devamı

ANTALYA (AA) - Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), şubatta 5 opera, 2 bale, 3 konser, 3 çocuk oyunu ve bir müzikal olmak üzere 14 gösteriyle sanatseverlerin karşısına çıkacak.

ANTDOB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, aralıkta prömiyeri gerçekleştirilen, ünlü İtalyan besteci Puccini'nin eseri "La Boheme" 3-5 Şubat'ta sahneye konulacak.

Opera sanatçısı Leyla Gencer'in son öğrencilerinden, Donizetti Klasik Müzik Ödülleri-Yılın En İyi Kadın Opera Sanatçısı ödülünü alan soprano Simge Büyükedes'in, ANTDOB sanatçılarıyla sahne alacağı temsil, Haşim İşçan Opera Sahnesi'nde sahnelenecek.

Orkestrasını Artem Makarov'un yönettiği eserin rejisi Vincenzo Travaglini, reji uygulaması Yiğit Günsoy, dekoru Adnan Öngün, kostümü Aydan Çınar, ışığı ise Tarı Deniz'e ait. Eserde koroyu Mahir Seyrek, çocuk korosunu ise Ceren Aytekin hazırladı.

Haberin Devamı

- Tangopera müzikali tekrar sahnede

ANTDOB'un, kapalı gişe oynayan "Tangopera" isimli müzikali şubatta yeniden izleyiciyle buluşacak.

Solo, koro, bale ve orkestra sanatçılarının görev aldığı ve İzmir Devlet Opera ve Balesi Koreografı Uğur Seyrek tarafından sahneye konan eserin orkestrasını Hakan Kalkan yönetiyor.

ANTDOB, ünlü İtalyan besteci Rossini'nin iki perdelik eseri, "İtalya’da Bir Türk" operasının prömiyeri, 17 Şubat'ta Haşim İşcan Opera Sahnesi'nde sahnelenecek.

Rejisör Mehmet Ergüven tarafından sahneye konulan eserde orkestra şefliği Gaetano Soliman ve Ömer Yöndem, koro şefliği ise Mahir Seyrek tarafından üstlenilirken, dekoru Gürcan Kubilay, kostümü Gülay Korkut, ışığı ise Müfit Özbek imzası taşıyor.

- V. Murad balesi

Koreografisini Armağan Davran ve Volkan Ersoy'un yaptığı ve dünya prömiyerinin gerçekleştirildiği 2013 yılında Donizetti Klasik Müzik Ödülleri-En İyi Bale-Dans Yapımı ve En İyi Koreografi ödüllerinin sahibi V. Murad balesi şubatta sanatseverlerle buluşacak.

Osmanlı Padişahı Sultan V. Murad'ın yaşamından kesitlerin yanı sıra kendi bestelediği 500'e yakın eser ile Sultan III. Selim ve Sultan Abdülaziz gibi Osmanlı padişahlarının kendi dönemlerinde batı formunda bestelediği eserlerden derlenen müziklerin, Müzikolog Dr. Emre Aracı ile Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestra Şefi Bujor Hoinic tarafından yeniden düzenlenmesi sonucu ortaya çıkan çalışmanın librettosu Dr. Emre Aracı'ya ait.

Haberin Devamı

- Şekeronya ve Haydi Çocuklar Operaya

ANTDOB'un Şekeronya isimli çocuk oyunu 9 Şubat'ta Haşim İşcan Opera Sahnesi'nde sahnelenecek.

"Haydi Çocuklar Operaya" isimli çocuk oyunu da şubatta ücretsiz olarak gösterilecek.

- Konserler

Dansları ve şarkılarıyla izleyicinin beğenisini toplayan "Paris'te Bir Gece" 7 Şubat'ta sanatseverlerle buluşacak.

14 Şubat'ta Antalya Müzesi'nde hem Antalyalı sanatseverler hem de kente gelen yabancı konuklar için bir oda müziği konseri verecek.

24 Şubat'ta ise "İspanyol Bestecileri Konseri" ile sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!