ANTALYA’NIN AKCİĞERİ: ZEYTİNPARK

Güncelleme Tarihi:

ANTALYA’NIN AKCİĞERİ: ZEYTİNPARK
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2018 10:26

Şehrin içinde 25 bin ağacıyla Antalya’nın akciğeri olarak tanımlanan Zeytinpark, organik üretime kapı açarken çocukları da doğanın güzelliğine doğru bir keşfe çıkarıyor.

Haberin Devamı

ANTALYA’ya 20 bini zeytin ağacı olmak üzere yaklaşık 25 bin ağaçla nefes aldıran 2 bin 630 dönümlük Zeytinpark, yeni nesillere doğa sevgisi ve çevre bilinci kazandıran renkli aktivitelerle adından söz ettiriyor. Zeytinpark’ta bulunan ağaçlar rehabilite edilirken, bölgeye özgü Tavşan Yüreği zeytininden yapılan zeytinyağı da yapılan çalışmalarla dünyaya tanıtılıyor.

ANTALYA’NIN AKCİĞERİ: ZEYTİNPARK

İNSANLARI BETONDAN ÇIKARDIK

Vakıf Zeytinliği’ni betonlaşma riskine karşı kiralayarak dönüştürdükleri Zeytinpark’ı ‘kentin akciğeri’ olarak tanımlayan Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, kamu kurumları, yerel yönetimler sivil toplum ve meslek örgütleriyle uzun süren ortak çalışmaları sonucunda kurdukları bu alanı her geçen gün iyileştirdiklerini söyledi. Zeytinpark’ta yapılan çalışmaları anlatan Ali Çandır, “Önce bahçenin ıslahını yaptık. Alanın ve ağaçların bakımını özenle yapıyoruz. Çevresini de kontrol altına alacak şekilde duvar örüldü. Kentin yorucu ve beton gündeminden insanları çıkartarak, buraya entegre edebilmenin peşindeyiz. Cazibe merkezi haline gelen bu bölgeye tüm doğaseverleri davet ediyoruz” dedi.

ANTALYA’NIN AKCİĞERİ: ZEYTİNPARK

BÖLGEYE HAS ZEYTİNYAĞI
Türkiye’de şehir içindeki en büyük yeşil alan olan Zeytinpark’ın ağaç varlığı ve doğasıyla korunması kararlılığında olduklarını ifade eden Çandır, bölgeye has Tavşan Yüreği zeytinleri için Antalya Ticaret Borsası’nın tescil çalışmalarını yürüttüğü belirterek, elde edilen kaliteli zeytinyağının kent için bir marka haline geldiğine dikkati çekti. Çandır, ”Tavşan yüreği zeytinyağını çok önemsiyoruz. Çünkü Antalya’nın kökü eskiye dayanan ama kaybolmaya yüz tutmuş bir ürünü. Biz yurt dışında birçok yerde ödül almış olan Tavşan yüreği zeytinyağı daha çok insana ulaşsın diye küçük ambalajlarda paketledik ve satışa çıkardık” diye konuştu.

CAZİBE MERKEZİ OLUYOR

Zeytinpark, kamp yapmak isteyen gruplara da ev sahipliği yapıyor. Zeytin ağaçları arasında gece yürüyüşü yapıp ateş başında sohbet eden kampçılar, huzur dolu bir gecenin ardından güne nefes çalışması ve yoga ile başlıyor. Bin 200 yıllık zeytin ağacını ziyaret edip uzun parkur doğa yürüyüşü yapan kampçılar, ulaşımı kolay ve oksijen dolu bir alanda geçirerek unutulmaz bir kamp deneyimi yaşıyor.

ÇOCUKLAR DOĞAYA DOKUNUYOR
Antalya Valiliği, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Antalya Zeytinpark A.Ş. arasında imzalanan protokol çerçevesinde sürdürülen Doğa Akademisi ile de binlerce çocuk doğayla kucaklaşıyor. Devlet okullarının yanı sıra, kolej, anaokulu ve kreş çocuklarını ağırlayan Zeytinpark, doğanın güzelliğini çocuklara sunuyor. Zeytinpark’a gelen çocuklar, doğada öğren etkinliğine katılarak unutamayacakları bir gün yaşıyor. Zeytinpark gönüllüleri tarafından karşılanan çocuklar, özel materyallerle oyunlar oynuyor ve zeytin ağaçları arasında keşfe çıkıyor. Ellerindeki büyüteçlerle doğadaki canlıları ve ağaçları inceleyen öğrenciler, bu etkinliğin sonunda hislerini resmediyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!