Antalya'da istihdam seferberliği

Güncelleme Tarihi:

Antalyada istihdam seferberliği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2017 16:21

Antalya'da istihdam seferberliği

Haberin Devamı

 

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - SOSYAL Güvenlik İl Müdürü Nejat Deniz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine başlatılan istihdam seferberliğinde Antalya'daki yeni işe alınanlar sayısının 110 bin 400'e ulaştığını söyledi.

Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla SGK İl Müdürlüğü yöneticileri, Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, çok sayıda kamu kurum ve kuruluşuna ziyarette bulundu. SGK İl Müdürü Nejat Deniz hafta dolayısıyla bilgilendirme toplantısı düzenledi. SGK İl Müdürlüğü'ndeki basın toplantısında kurumun hizmetleri hakkında bilgiler verilen Deniz, 2009 yılından bu yana Sosyal Güvenlik Haftası'nın kutlandığını söyledi. Nejat Deniz, bu haftayı sosyal güvenlik reformunun 11 yıllık süreçte kat ettiği mesafeleri, yapılan düzenlemeleri toplumun tüm kesimleriyle paylaşım fırsatı olarak gördüklerini belirtti.

ANTALYA'DA BÜYÜKANNE MAAŞI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca yürütülen 'Büyükanne Projesi' hakkında da bilgi veren Deniz, Antalya'da 479 büyükannenin projeden yararlandığına değindi. Projeden yararlanma şartının annenin fiilen çalışıyor olması olduğunu anlatan Nejat Deniz, "3 yaşını doldurmayan torununa bakan büyükannelere 12 ay süreyle 425 TL maaş veriliyor" dedi. Deniz, Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortaklaşa finanse edilen ve Antalya'nın da pilot iller arasında olduğu 'Evde Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi'nde ise Antalya'da toplam 2 bin 218 annenin faydalandığını dile getirdi.

İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı ve Antalya'da 200 bin yeni istihdam olarak hedef konulan İstihdam Seferberliği kampanyasıyla ilgili de bilgi veren Nejat Deniz, bu kampanya kapsamında Antalya'da 16 Mayıs itibariyle yeni işe alınan kişi sayısının 110 bin 400'e ulaştığını dile getirdi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!