Antalya sinema şehri oluyor

Güncelleme Tarihi:

Antalya sinema şehri oluyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2019 10:26

Adrasan, Beşkonak gibi Antalya’nın cazibe merkezlerini arka plana alana alarak çok sayıda filme imza atan Vidd Film ekibi son çalışması “Marid” yarın gösterime girecek. Film ekibi, Antalya’nın çekimler için çok uygun bir şehir olduğunu belirtiyor.

Haberin Devamı

ANTALYA KADRAJA ÇOK YAKIŞIYOR

Film piyasasını Antalya’da geliştirmek için uğraş veren VİDD Film Ekibi, Adrasan, Beşkonak gibi kentin hayranlık uyandıran köşelerini arka plana alana alarak çok sayıda filme imza atıyor. 2011’de kurulan ve bugüne kadar üç film hayata geçiren ekibin son filmi “Marid” yarın vizyona giriyor. Fransa, Almanya, Avustralya, Hindistan ve bazı Ortadoğu ülkelerinde gösterimde olacak “Marid” piyasaya çıkış heyecanını yaşayan ekip, iki yeni filmin hazırlıklarını da sürdürüyor. Antalya’nın sinema sektörünün şekillenmesi için harika bir şehir olduğunu belirten oyuncu Ucgun Tunç, yaptıkları çalışmaları ve çekimler sırasında yaşadıklarını anlattı.

Vizyona girmeye hazırlanan filmin çekim sürecinde neler yaşadınız?
Hepimiz Antalya’da farklı farklı çalışmalar içindeyken “Marid” filmiyle bir araya geldik. Beşkonak’ın uzağındaki sadece üç hanenin yaşadığı Demirciler Köyü’nde, terk edilmiş bir konak ve taştan bir ağılın etrafında çektik filmimizi. Ortam korku öğelerini yerleştirmek için muazzam uygundu. Biz çekerken büyük keyif aldık. Beyazperdeden izleyicileri korkutmayı amaçlarken, ekip olarak biz bile korktuk. Umarım izleyiciler de beğenir. Korku türündeki bu filmin oyuncu kadrosunda da Onur Bilgin, Hilal Anay, Mustafa Mutlu, Uçgun Tunç, Adem Uçar, Elif Gök gibi isimler yer alıyor.

Haberin Devamı

Antalya, sinema sektörünün oluşup şekillenmesi için nasıl bir kent?
Antalya gerek trafik, gerek doğa yönünden çekimler için çok rahat bir şehir. Büyük bir ayrıcalık olan ulaşım kolaylığının yanında kullanılacak mecraların daha rahat sağlanması ve hava şartlarının, doğal güzelliklerin sağladığı avantaj, sektörün profesyonellerini çekiyor. Yılın 12 ayı burada rahatlıkla çekim yapılabiliyor. Burada sete gitmek için 5 saat önce yola çıkmamız gerekmiyor. Yıl boyu çekim ekibini zorlayan tek şey Temmuz ve Ağustos aylarında yaşanan sıcak oluyor.

ÖRNEK OLMAK İSTİYORUZ

VİDD Film Ekibi tarafından çekilen filmlerin yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlenen Kemal Özdemir:
Prodüksüyondan kurguya, kasttan efektlere kadar her şey Antalya’da hazırlanıyor. Kastta Antalya’dan oyuncuların yer aldığı filmler, yine bu kent arka plana alınarak çekiliyor. Kendi bünyemizde oyuncu yetiştirmek için büyük bir uğraş veriyoruz. Önümüzdeki günlerde bir film akademisi kurarak oyuncu ve teknik kadro eğitimleri vermeyi planlıyoruz. Biz bu işin sadece İstanbul’da yapılmadığını, Antalya’nın da gayet uygun olduğunu göstererek örnek olmak istiyoruz. Her yeni filmde az rastlanır çekim teknikleri kullanıyoruz. Son filmimiz “Marid”de üç boyutlu bir animasyon karakter oynuyor. Ancak bizim bu çabamıza belediyeler ve Valilik de destek olmalı. Kültür Bakanlığı da sinema sektörünü teşvik edici çalışmalar yapmalı. Antalya’da çekilen filmlere mekan izni verilirken kolaylık gösterilmeli, çok yüksek ücretler alınmamalı.
Bunun yanında Antalya’da plato eksiğimiz var. Kentin merkezini yansıtacak bir plato kurulsa, sinema sektörü için dev bir adım olur. Mesela Işıklar Caddesi’nin platosu olsa ve kiralamak isteyene fahiş fiyat uygulanmasa çok güzel projeler hayata geçirilebilir.

Haberin Devamı

GENÇ OYUNCU
Filmde Meryem rolünün çocukluğunu oynayan 14 yaşındaki Elif Gök ve yetişkinliğini canlandıran Hilal Anay:
Meryem karakterini birlikte canlandırmak, iki oyuncu olarak birlikte düşünüp hareket etmek çok güzel bir deneyimdi. Rolümüzü birlikte çalıştık. Ruh sağlığı bozulmuş bir karakterin hem çocukluğunu, hem de yaşının ilerlediği yılları doğru yansıtabilmek için çok çalıştık.

FLMİ ÇEKERKEN BİZ DE KORKTUK
Fimde meraklı Murat karakterini canlandıran Mustafa Mutlu:
Marid filminin çekim sürecinde harika bir ortamda çalışma fırsatı bulduk. Tam bir aile ortamında çekim yaptık. İnsanlara korku hissettirmek üzere yola çıkıp çekimlerin son günlerinde biz korktuk. Çektiğimiz senaryo bizi o kadar içine çekti ki etkilenmemek mümkün değildi. Kameramızın monitörü bile hazırladığımız ortama uyum sağlayıp yandı. Öyle bir ortam vardı ki oyunculuk için büyük bir çaba sarf etmedik. Mekan bizi oynattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!