Antalya DOB 'Aida'yı sahneliyor

Güncelleme Tarihi:

Antalya DOB Aidayı sahneliyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2018 15:40

Antalya DOB 'Aida'yı sahneliyor

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (Antalya DOB), Verdi'nin 'Aida' operasını sahneleyecek.

Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde 3 Nisan Salı günü saat 19.00'da sanatseverlerle buluşturacak Aida operasının orkestra yönetmenliğini Alexandru Samuil yapacak. Kuzman Popov'un sahneye koyacağı eserin dekoru Savaş Camgöz ve Özgür Usta, kostümü Savaş Camgöz ve Gazal Erten, ışığı Mustafa Eski tarafından hazırlandı. Eserin koro yönetmenliğini Mahir Seyrek yaparken koreografisini ise Armağan Davran hazırladı.

Üç perde olarak sahnelenen eserde 'Radames' rolünü Koray Damcıoğlu, 'Aida' rolünü Samsun Devlet Opera ve Balesi sanatçısı Mine Kurtoğlu, 'Amneris' rolünü Medine Tuganova, 'Amonasro' rolünü Alaaddin Ataseven, 'Ramfis' rolünü Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçısı Tuncay Kurtoğlu, '"Il Re' rolünü Şafak Güç, 'Un Messaggero' rolünü Burak Pektaş ve 'Sacerdotessa' rolünü Gizem Şener canlandıracak.

Eserin konusu ise şöyle:

"Mısır Firavunu, Habeşistan ile savaş halindedir. Mısır ordusunun genç kumandanı Ramades , Habeş kralının kızı genç ve güzel Aida'ya âşıktır, ancak onun kimliğini bilmemektedir. Habeş kralı Amonasro Teb kentine saldırınca Ramades komutasındaki Mısır ordusu karşı koymaya hazırlanır. Üzüntü içinde olan Aida gibi firavunun kızı Amneris de Ramades'e âşıktır ve ona zaferle dönmesi çağrısında bulunur."

Eserin 20 ve 30 TL olan biletleri Haşim İşcan Kültür Merkezi opera gişesinden ve www.biletiva.com internet adresinden temin edilebilir.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!