Altın Nota'da ödül gecesi

Güncelleme Tarihi:

Altın Notada ödül gecesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2017 13:12

Altın Nota'da ödül gecesi

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Altın Nota Beste Yarışması'nın kazananları belli oldu. Sözlerini Hüseyin Balkancı'nın yazdığı Cengizhan Sönmez'in bestelediği 'Bembeyaz Gel' adlı eser birinciliği elde etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Gelin hep birlikte Antalya'yı müziğin de başkenti yapalım" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'nın bu yıl ikincisini düzenlediği Altın Nota Beste Yarışması'nda ödül heyecanı yaşandı. Yarışmaya katılan 333 eser arasından,sözlerini Hüseyin Balkancı'nın yazdığı Cengizhan Sönmez'in bestelediği 'Bembeyaz Gel' adlı eser birinci, Refa Ateş'in yazdığı, Şahin Çangal'ın bestelediği 'Sen Yoksun Yanımda' adlı eser ikinci, söz ve bestesi Tahsin Çolak'a ait 'Yıllar Var Ki Yüreğimde' adlı eseri ise üçüncü oldu. Kalan 7 eser ise mansiyon ödülü aldı. Birinci eser 4 bin, ikinci eser 3 bin 500, üçüncü eser 3 bin liralık ödülün de sahibi oldu. Kalan 7 eserede 2'şer bin lira mansiyon ödül verildi.

Ödül töreni, Antalya Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda düzenlendi. Türk Sanat Müziği'ne özgün ve nitelikli eserler kazandırarak, yeni bestecilerin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenen 'Altın Nota Beste Yarışması'nın ödül töreninde konuşan Başkan Menderes Türel, bestekar, sanatçı ve sanatseverlere çağrıda bulunarak şöyle dedi:

“Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile birlikte gelin hep birlikte Antalya'yı müziğin de başkenti yapalım. Bestecilerimizi anmak için sürekli her bir bestecimiz için bir gece, ayrı bir organizasyon düzenleyelim. Bunları yapmak hem vefa borcumuzdur, hem de mirasımızı korumak mecburiyetidir."

Törenin sonunda Başkan Türel, dereceye giren bestekarlara ödüllerini takdim etti. Gecede 333 beste arasından finale kalan 10 besteyi, Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı TSM İcra Heyeti solistleri, Şef Aydemir Tuncer yönetiminde seslendirdi. TRT sunucusu Derya Kaya'nın sunumuyla gerçekleşen ödül töreninde TSM Sanatçısı Çiğdem Gürdal Türk Müziği'nin ölümsüz eserlerini seslendirdi.

Unutulmaz eserlerin seslendirildiği törende İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı TSM İcra Heyeti koristlerinden 15 yaşındaki Serebral Palsi hastası Mustafa Mehmet Yılmaz, bestesini Amir Ateş'in yaptığı 'Ne Şirinsin Ah Ne De Hoş' adlı eseri seslendirdi. Sanatseverlerin ilgisini bir anda üzerine toplayan Yılmaz, uzun süre alkış yağmuruna tutuldu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!