Ali'nin 'Aşk-ı Nida' heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Alinin Aşk-ı Nida heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2017 10:48

Ali'nin 'Aşk-ı Nida' heyecanı

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - FARKLI mekanlarda müzik yaparak Antalya akşamlarına yorumladığı türkülerle renk katan Türk Halk Müziği sanatçısı Ali, 'Aşk-ı Nida' adlı 3'üncü albümüne kavuştu.

Sanatçı Ali, birbirinden güzel, özenle seçilmiş 2'si anonim olan duygu yüklü- neşeli 12 türkünün yer aldığı yeni albümünün tanıtımını Kaleiçi semtindeki Hasanağa Restoran'da yaptı. Ali, albümündeki türküleri ilk kez izleyici karşısında seslendirdi, türkü severlere keyifli bir akşam yaşattı.

İLK EŞİNE İMZALADI

İstanbul Unkapanı'ndaki Güvercin Müzik'ten çıkan 'Aşk-ı Nida' adlı yeni albümünde sadece ismini kullanan Ali (Ali Konukçu), albümünü ilk olarak eşi Şengül Konukçu'ya imzaladı. "Yeni albümüm bana yeni bir nefes oldu" diyen Ali, albümlerinin oluşmasında eşinin desteğinin büyük olduğunu ifade etti.

DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR

Sanatçı Ali, albüme sponsor olan Konyaaltı İlçesi'ndeki Usta Et Restoran'ın işletmecisi Vahap Yüce, sanat hayatında kendisine her zaman destek veren Haydar Gögercin, Turgay Güzelcan, Aziz Tunçtürk, Öznur Gürbüz Atalay, Nevzat Karakış, Gülistan Aksoy, Cengiz Kahraman, Özcan Karadağ, Mustafa Subay, Bülent Kılıç, Kazım Aktepe, Fuat Kapusuz adlı dostlarına da teşekkür etti.

Sanatçı Ali'nin yeni albümünün tanıtımına katılarak destek veren Türk Halk Müziği sanatçıları da sahneye çıktı, çalıp söyledikleri türkülerle davetlilere neşeli dakikalar yaşattı.

AŞK-I NİDA ORTAK ÇALIŞMA

Ali'nin söz ve müziği kendisine ait olan 'Aşk-ı Nida' adlı albümündeki türkülere Sinan Uluer, Kenan Çallı, Cem Güngör (bağlama), Kemal Onur Tuzlacı (basgitar), Cem Karataş (perküsyon), Burak Şenışık (keman), Turgay Güzelcan (kaval) eşlik etti. Albüm de 'Değilsin', 'Gözlerinin Kıyısında', 'Keje', 'Dersim', 'Akar Denize', 'Sokak Çocukları', 'Yılların Yorgunu', 'Ne Fayda', 'Hudey', 'Gönül Dosta Gider', 'Göçer Kervanı', 'Yar Ali' adlı türküler yer aldı. Ankara'da farklı müzik gruplarıyla çalışıp, 2002 yılından itibaren de bireysel olarak müzik yapmaya başlayan Ali, 1997 yılından beri de Antalya'da farklı mekanlarda türkü seslendiriyor.

HEDEFİ YIL İÇİNDE KLİP

'Senin Adın' ile 'Yar Elinden' adlı albümlere de sahip olan sanatçı Ali, Türkiye- Almanya arasında da mekik dokuyor. Ali, yılda birkaç kez Almanya'ya gidip, Türk vatandaşlarını türküleriyle neşelendiğini belirtti, "En büyük hedefim, yıl içinde Best Ajans'ın yapımcılığında ilk klibimi çekmek, türküseverlere en güzel türkülerimi dinletmek, görüntülü olarak izletmek" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!