ALANYASPOR YİNE SERMAYEDEN YEDİ

Güncelleme Tarihi:

ALANYASPOR YİNE SERMAYEDEN YEDİ
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2021 09:56

Alanyaspor, kupada final biletini Antalyaspor’a kaptırdıktan sonra türbülansa kapıldı. Bir türlü de çıkamıyor. Konyaspor ve Gençlerbirliği maçının ardından Beşiktaş karşısında da o bildiğimiz saldıran, kombine preslerle rakibi yıldıran karakteristiğini sergileyemedi. Yine sermayeden yedi, nereye kadar!..

Haberin Devamı

UZUN ince bir ralliye dönüşen Süper Lig’in 33. etabında, Alanyaspor’un Beşiktaş önünde kazanmasını en çok Fenerbahçeliler, Galatasaraylılar çok istedi. Oysa, kafaları karışıktı turuncu-yeşillilerin. Gol vuruşlarını ıskaladı, Avrupa hedefini de!..

Son 2 maçından tek puan çıkarabilip liderlik koltuğunda sarsılan Beşiktaş’ın, ligin ilk haftalarında flaşlar çakan fakat üst üste tutukluk yapan Alanyaspor karşısında kazanmaktan başka çaresi yoktu. Alanyaspor öyle mi… Beşiktaş’ı yense iyi olurdu, yenilince kendisi değil, liderin takipçileri karaları bağladı. Maçın hemen başında Cenk Tosun’un attığı gole reaksiyon gösteremeyince, kredisinden bir parça daha harcamış oldu, maça özel (milyonlarca taraftarlarını!) üzdü…

LİGİN EN TEMPOLU MAÇI
Öngörülemez ligin en öngörülemez takımı Alanyaspor. Yense de yenilse de sezonun en keyif veren takımı Alanyaspor, bu gerçek. Vodafone Park’ta goller vardı, her şeyden önemlisi sezonun en tempolu maçı oynandı. Atılan gol sayısı 3, direkten dönen top sayısı 3, kaçan yüzde yüz gol sayısı 3. 3 günde bir maç oynanan ligde bu yüksek tempo, topun tenis topu misali iki kale önüne tik-tak koşturulması gerçekten övgüye değer.

Haberin Devamı

PAS BAĞLANTILARINA KİLİT
Sergen Yalçın’ın maçın akışını eline geçirmesinde, Tosun Paşası ile erken bulduğu gol en büyük etkendi. Golün hemen ardından Alanyaspor’un birinci ve ikinci bölgesine yığınak yapan Yalçın’a, Çağdaş Atan da uzun toplarla Babacar’ı, Davidson’u buluşturma denemesine girişti. Fakat pas bağlantıları kilitlenip, uzun top kaçışları da efektif olmayınca taktiği işlerlik kazanamadı. Portekizli kalecimizin kalitesi tartışılmaz, lakin yediği son iki golde, ortalama Marafona o topların ağlarıyla buluşmasına izin vermezdi.

HEBA EDİLEN GOLLER
Beşiktaş’ın direklerden dönen 3 topuna karşılık, Alanyaspor da 3 net gol fırsatı yakaladı. Lider, Cenk Tosun, Ghezzal ve N’Koudou ile gollerini bulurken, daha açık pozisyonlarda Bareiro, Babacar ve Juanfran’la heba edilen gol enstantanelerinin her biri, Alanyaspor adına 90 dakikanın kırılma anlarıydı. Müsabakanın son diliminde sahaya sürülen Mustafa Pektemek, Siopis, Kadzior, Tayfur ve Efkan da yüksek tempoyu ayakta tutmayı başarsa da maalesef maçı çevirebilecek üretkenlikte görünmediler.

Haberin Devamı

TÜRBÜLANSA YAKALANDI
Alanyaspor, kupada final biletini Antalyaspor’a kaptırdıktan sonra türbülansa kapıldı. Bir türlü de çıkamıyor. Konyaspor ve Gençlerbirliği maçının ardından Beşiktaş karşısında da o bildiğimiz saldıran, kombine preslerle rakibi yıldıran karakteristiğini sergileyemedi. Yine sermayeden yedi, nereye kadar!.. Bu moral çöküntüsü, mental tükenmişliğe set çekilemezse, kalan haftalarda bizim de yazma hevesimizi törpüleyecek. Kahredeceğiz, elimiz kaleme gitmeyecek!..

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!