ALANYASPOR, İSİMLERLE DEĞİL SİSTEMLE KOŞUYOR

Güncelleme Tarihi:

ALANYASPOR, İSİMLERLE DEĞİL SİSTEMLE KOŞUYOR
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2022 09:15

Alanyaspor, Süper Lig’in lokomotiflerinden Adana Demirspor’u uzatmaların ardından penaltılarla eleyip kupada çeyrek finale sıçramıştı.

Haberin Devamı

 Hafta arasındaki 120+’lık bu mücadelede, çok ağır bir yüktü, adaleleri hayli yıprattı. İşte bu maçtan hemen sonra, Alanya’nın yorgun savaşçıları, Zimbitlik tesislerinde kampa alındı. Bu, kulüp tarihinde ilk kez yaşanıyordu. Zira, ligde de Kasımpaşa puan mücadelesi kapıdaydı. Teknik yönetmen Farioli, kampta oyuncularını fiziksel, daha da önemlisi mental olarak Kasımpaşa maçına hazırlamanın ilk adımını atmıştı.

DEFANSTA ZORUNLU GENÇLİK AŞISI
Davidson’un ayrılığının, Juanfran’ın kart cezasının ardından, Efecan ve Emre Akbaba gibi aslarından da yoksun bir onbirle sahaya çıkan ekibe zorunlu bir gençlik aşısı yapıldı. 1-4-1-4 düzeninde sahaya çıkan Alanyaspor’un ‘Juanfran, Fatih, Milunoviç, Awaziem’li klasik savunma bloğu yerine, pırıl pırıl gençlerden oluşan, bambaşka bir defans duvarı örüldü. Marafona’nın en geri nöbetindeki Alanya kalesini, Çağan Kayra Erciyas, Furkan Bayır, Fatih Aksoy, Ahmet Gülay defans hattı korurken, bu gençler Kasımpaşa önünde harika iş çıkardı. İstanbul’daki maçta, Oğuz Aydın ve Emirhan gibi gençler de cesaretle sahaya sürülmüştü. Alanyaspor’da ilk onbirin resmi, isimler değişiyor, fakat sistem değişmiyordu.

Haberin Devamı

90 DAKİKAYA YAYILAN ENERJİK FUTBOL
Alanyaspor, Kasımpaşa deplasmanından da puan çıkararak, lig ve kupa trafiğinin kesiştiği bu haftayı da yüzakıyla geçmeyi başardı. Kasımpaşa önünde, en kritik geçiş sınavını veren turuncu-yeşilliler, ülkemizi Avrupa’da temsil etme rotasında ayakta kalmayı başardı. Paşa’dan puanı kapmak, elbette kolay olmadı. Henüz 26. saniyede Ryan Abid’le saldırıp, bir çift bazukayla Alanya kalesini savuran Kasımpaşalılar, gözdağı vermiş, ardından sağlı, sollu sortilere başlamıştı. Evinde galibiyet hedefine kilitlenmiş rakip karşısında direnç göstermek hayli zordu. Defansta Fatih, ofansta Novais ve Candeias’ın liderliklerine, Efkan da eklenince, 90 dakikaya yayılan enerjileriyle Alanyaspor maç boyu diri kalmayı başardı.

EDUARDO’NUN JENERİKLİK RÖVEŞATASI
Müsabakada Alanya rakibine oranla daha seyrek pozisyon bulabiliyor, fakat daha kaliteli ataklar geliştiriyordu. Candeias’ın mükemmel pasında, ceza sahasına zıpkın gibi atılan genç Oğuz’un şutunu çıkaran Kasımpaşa kalecisi Ertuğrul Alanya’nın golüne set çekmişti. Aynı Ertuğrul, Eduardo’nun sağ köşeden topu ağlarla buluşturduğu harikulade röveşatasında çaresizliği oynuyordu. 42’de yaşanan bu müthiş enstantane, sezonun en göz kamaştırıcı gollerinden biri olarak sosyal medyada ve TV ekranlarına sıkça taşınacaktır.

Haberin Devamı

ALANYASPOR’UN LÜGATINDA ‘PES’ YOK!
İkinci yarıda tempo iyice artıyor, 65’de Mamadou Fall, üç dakika sonra da Jackson Muleka’nun gollerine engel olunamayınca 2-1 geriye düşülüyordu. Lakin, Alanyaspor’un lügatinde pes etmek yoktu. 10 dakika geçmeden, reaksiyon Efkan Bekiroğlu’nun golü ile sahneye konuyor ve müsabaka yeniden dengeye taşınıyordu. 90 dakikayı nihayetlendiren son düdükle tabelaya yansıyan 2-2’lik skor, turuncu-yeşillileri sevindirmese bile üzmeyecekti. Hanesine 40. puanını da yazdıran Alanyaspor, 25. haftada, 9. maçında da İstanbullu rakiplerine yine boyun eğmemişti. Farioli’nin öğrencileri, bu düzlemde de çok parlak bir istatistiği sahiplenirken, yenilmezlik zincirine, 7. halkayı da ekledi. Şimdi, şampiyonluğa koşan Trabzonspor’u Oba’ya bekliyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!