Alanya’da ikili eğitimi bitirecek iki önemli adım

Güncelleme Tarihi:

Alanya’da ikili eğitimi bitirecek iki önemli adım
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2024 10:11

Alanya’da ikili eğitimi bitirecek iki önemli adım

Haberin Devamı

Alkın BİRİCİK/ALANYA, (DHA) - ALANYA’da ikili eğitim sistemi sona erdirecek iki okuldan biri açılırken diğerinin de temeli atıldı. Açılış ve temel atma törenlerine katılan Vali Hulusi Şahin, Alanya’da 1 yıl hatta daha kısa bir sürede ikili eğitimin bitireceklerini söyledi.

Antalya’nın en büyük çevre ilçesi Alanya’da ikili eğitimi sona erdirecek önemli bir adım daha atıldı. Avsallar 100. Yıl Ortaokulu ve Anaokulu açılışı ve Konaklı Ortaokulu Temel Atma Töreni yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Programlara Vali Hulusi Şahin ile birlikte önceki dönem Dışişleri Bakanı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hüseyin Direk, İlçe Emniyet Müdürü Murat Kenan Patat, Antalya İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Karabacak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, Alanya İlçe Müftüsü İhsan İlhan ile oda ve dernek başkanları, veliler ve öğrenciler katıldı.

Haberin Devamı

Törende konuşan Vali Hulusi Şahin, ‘Tekli Eğitim Seferberliği’ yolunda Alanya’da hayırseverlerin gösterilen katkılardan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Vali Şahin, “Eğitim yatırımlarına hayırseverlerin katkı oranı Antalya’da yüzde 44 Alanya’da ise yüzde 62 seviyelerinde. Yani Antalya'da devlet bir yapıyorsa, bir de hayırsever yapmış. Alanya'da ise devlet bir yapmış Alanyalı iki eklemiş. İşte bu oran Alanyalıların yüksek karakteri ve yüce gönüllüğünün bir yansımasıdır. Özellikle arazinin çok değerli olduğu bu şehirde sayın belediye başkanımız arsayı bulmuş, arsayı tahsis etmiş; yetmemiş binayı da yapıp teslim etmiş. İşte böyle özverili çalışmalarla ikili eğitimi Alanya gibi kalabalık bir şehirde inşallah bir yıl hatta daha da kısa bir sürede bitiriyoruz" dedi.

Halıcı Orhan İlkokulu ve Ortaokulu'nu ayırarak bölgedeki ikili eğitime son verecek 24 derslik, 4 ana sınıfı içeren Avsallar 100. Yıl Ortaokulu ve Anaokulu, dua ve kurdele kesilerek hizmete açıldı.

Haberin Devamı

Avsallar Beldesi'nde gerçekleştirilen açılışın ardından Konaklı Beldesi'nde ikili eğitime son verecek Konaklı Ortaöğretim Okulu temel atma törenine geçildi. Konuşmaların ardından butonlara basılarak yeni eğitim kurumunun temeli atıldı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!