AKE Asansör, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutladı

Güncelleme Tarihi:

AKE Asansör, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2018 16:41

AKE Asansör, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutladı

Haberin Devamı

 

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA) - TÜRKİYE'nin büyük asansör firmaları arasında yer alan AKE Asansör'ün Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Keskin, engelli bireylerin de her insan gibi eşit yaşama hakkına sahip olduğunu, bu bireylerin üretenler olarak topluma kazandırılması gerektiğini söyledi.

Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren AKE Asansör'ün Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Keskin, engelli sistem çözümlerini yalnızca engelli insanlar adına değil, hareket kabiliyeti kısıtlı herkesin hayatını kolaylaştırmak için sunduklarını kaydetti. 'Herkesin Erişimi' anlayışıyla, erişilebilirlik konusunu önemsediğini belirten Keskin, engelli sistemleri alanında Ar-Ge ve inovasyon altyapısını geliştirdiklerini aktardı. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutlayan Keskin, “Engelli bireylerin de her insan gibi eşit yaşama hakkına sahip olduğunu, engelli bireylerin bedensel, zihinsel ve sosyal becerilerini geliştirecek şekilde desteklenerek çalışan, üreten bireyler olarak topluma kazandırılması gerektiğine inanıyoruz" dedi.

'HERKESE HAREKET ÖZGÜRLÜĞÜ'

Hareket özgürlüğü yaklaşımını mimari yapıların dışına da taşıdıklarını dile getiren Çetin Keskin, “Havuz ve denize güvenli ulaşım sağlayan özel havuz asansörleri ile halka açık plaj, kaplıca, rehabilitasyon merkezi ve dinlenme tesisi gibi birçok farklı sosyal yaşam alanının erişilebilir olmasını sağlıyoruz. Herkese erişilebilir turizm hizmeti sunma yaklaşımını benimseyen oteller, 2019 sezonu için özel havuz asansörüne yoğun ilgi gösteriyor. Birçok üniversite ve resmi kurumda, 'Herkese hareket özgürlüğü' anlayışını pekiştirmek için eğitim ve bilgilendirme seminerleri düzenliyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!