AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ'NDEKİ ‘TOPLU’ ÇİLEYE JET MÜDAHALE

Güncelleme Tarihi:

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİNDEKİ ‘TOPLU’ ÇİLEYE JET MÜDAHALE
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2018 11:26

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) öğrencilerinin kampüs alanı içindeki toplu ulaşım sorununun Hürriyet Akdeniz’de gündeme gelmesinin ardından Büyükşehir Belediyesi ek seferlerle soruna çözüm üretti.

Haberin Devamı

AKDENİZ Üniversitesi öğrencilerinin kampüs içinde yaşadığı toplu ulaşım çilesine Antalya Büyükşehir Belediyesi müdahale etti. Hürriyet Akdeniz’in dün yayımlanan “Üniversitede balık istifi yolculuk” manşetinden sonra harekete geçen Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı, 26 adet toplu taşıma otobüsü ile hizmet veren VF01 hattını kampüs içindeki seferlere dahil etti.

TALEPLERİ DEĞERLENDİRDİK

Sistem değişikliğinin güvenlik zafiyetinin giderilmesi ve trafik yoğunluğunun azaltılması amacıyla yapıldığını vurgulayan Daire Başkanı Hülya Atalay, şöyle dedi: “Basın kuruluşlarına yansıyan ve iletişim, izleme merkezimize gelen talepler, tarafımızca en hızlı şekilde değerlendirildi.”

YENİ UYGULAMA BAŞLADI

“Yoğunluğu hafifletmek amacıyla, 26 adet toplu taşıma otobüsü ile hizmet veren VF01 hattı kampüs içerisinde seferlere dahil edilerek, kampüs alanı içerisinde öğrencilerin kolay ve ücretsiz olarak ulaşımları sağlanacak. Kampüs içerisinde olumsuzluk yaşanmaması için seferlerimiz sürekli izlenmekte ve ihtiyaç durumuna göre gerekli düzenlemeler yapılıyor.”

Haberin Devamı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİNDEKİ ‘TOPLU’ ÇİLEYE JET MÜDAHALE

NE OLMUŞTU?

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) öğrencilerinin kullandığı toplu ulaşım araçlarının kampüs içine girişi güvenlik gerekçesiyle yasaklandı. Kampüs içine giriş izni verilen ring araçların sayısı yetersiz kalınca yüzlerce öğrenci duraklarda perişan oldu. 35-40 dakika sonunda otobüse binebilen öğrenciler ise balık istifi yolculuğu fotoğraflayıp ‘İşte öğrencinin çilesi’ başlığıyla sosyal medyada paylaştı. AÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal ise “Öğrencilerimizi mağdur etmeyeceğiz” demişti.

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİNDEKİ ‘TOPLU’ ÇİLEYE JET MÜDAHALE

 

BAKMADAN GEÇME!