Akdeniz Üniversitesi'nde aşure günü

Güncelleme Tarihi:

Akdeniz Üniversitesinde aşure günü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2017 11:51

Akdeniz Üniversitesi'nde aşure günü

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Mühendislik Fakültesi tarafından aşure etkinliği düzenlendi.

Mühendislik Fakültesi bahçesinde yapılan etkinliğe Rektör Prof. Dr. Mustafa Ünal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erol Gürpınar, Prof. Dr. Mehmet Altunkaya, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Topuz, Makine Mühendisleri Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Jeoloji Mühendisleri Odası, Gıda Mühendisleri Odası, Çevre Mühendisleri Odası, Elektrik Elektronik Mühendisleri Odası temsilcileri ile çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci katıldı.

AÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, törendeki konuşmasında, "Birliğin, beraberliğin, paylaşmanın, barışın, dostluğun ve hoşgörünün temsili olan böyle anlamlı bir günde öğretim üyelerimiz, öğrencilerimiz ve sektör temsilcileri ile bir araya gelmekten son derece mutluyuz" dedi.

Üniversite olarak büyük bir kurum olduklarını dile getiren Rektör Ünal, “Bu yıl itibariyle 74 bin öğrenci ve 22 fakülteye ulaşmış bulunuyoruz. Her geçen yıl niceliksel olarak büyüyen üniversitemizde niteliksel olarak büyüme hedefimiz için de elimizden geleni gayreti gösteriyoruz. Bu anlamda Mühendislik Fakültemiz önemli bir konumda. Gerek fakülte olarak gerekse öğretim üyeleri olarak ülke çapında önemli başarılara imza atıyorlar. Bu vesileyle tüm öğretim üyelerimize başarıları çalışmalarından dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Topuz ise, “1998 yılında kurulan fakültemizde 10 bölüm, 3200 lisans ve 500 lisansüstü öğrencimiz ile eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerine devam ediyoruz. Bölümlerimiz her alanda ülke çapında üst sıralarda yer alıyor. Fakülte olarak araştırma alanında da önemli mesafeler katettik. 2017 yılı akademik teşvik sıralamasında Mühendislik Fakültemiz Türkiye genelinde birinci sırada yer aldı" dedi.

Program, aşure dağıtılmasının ardından sona erdi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!