Akdeniz Üniversitesi İle Gençler Avrupa’ya Açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Akdeniz Üniversitesi İle Gençler Avrupa’ya Açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2015 14:33

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KOORDİNATÖRÜ BURHAN ÖZKAN, "HAREKETE GEÇ AVRUPA'NIN BİR PARÇASI OL" PROJESİ KAPSAMINDA 30 GENCİ YURTDIŞINA GENÇLİK KAMPLARINA GÖNDERECEKLERİNİ SÖYLEDİ.

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından, "Harekete Geç Avrupa’nın Bir Parçası Ol” adlı Avrupa Gönüllü Hizmet Projesi kapsamında 30 gönüllü genç gençlik çalışmaları için yurtdışına gönderilecek.
Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından, Erasmus+ Gençlik Programı Ana Eylem 1 Bireylerin Öğrenme Programı kapsamında, AB Bakanlığı - Ulusal Ajans’ a sunulan "Harekete Geç Avrupa’nın Bir Parçası Ol” adlı Avrupa Gönüllü Hizmet Projesi kabul edildi. Proje ile 30 gönüllü genç tüm masrafları proje kapsamında karşılanarak, gençlik çalışmaları için yurtdışına gönderilecek.
Akdeniz Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan, 30 genci yurtdışına gençlik kamplarına göndereceklerini söyledi.
"Harekete Geç Avrupa’nın Bir Parçası Ol” proje kapsamında, İspanya, Romanya, Bulgaristan’dan 4 farklı şehirdeki kurumla ortaklık kurduklarını belirten Özkan, “Bu kurumlar, Kanarya Adaları’ndaki Assiciation Building Bridges, Madrid’deki Asociación para la Innovación en la Dinamización Comunitaria y el Turismo, Bükreş’teki Asociatia Culturala Pentru Teatru Si Origami Din A.C.T.O.R ve Pazardzhik’deki Association Focus-European center for development. Bu bağlamda 5 bedensel engeli bulunan ve 25 imkanı kısıtlı olmakla birlikte toplamda 30 gencimizi Avrupa gönüllü hizmeti programı kapsamında; sağlık, gençlik bilgilendirmesi, kültür-sanat ve dahil etme çalışmaları yapmak üzere yurtdışına göndereceğiz. Bu proje, gençlerin sosyal hayatına katkı sağlayarak onların sosyo-kültürel alanda yeterlilik kazanmasına yardımcı olacak” dedi.
Prof. Dr. Burhan Özkan, Akdeniz Üniversitesi’nin sadece eğitim-öğretim ve Ar-Ge’de değil, gençlik çalışmaları alanında da gençlerin sosyal hayatına katkı sağlamaya devam edeceğini kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!