AKDENİZ FIRTINASI, KARADENİZ’DE PATLADI

Güncelleme Tarihi:

AKDENİZ FIRTINASI, KARADENİZ’DE PATLADI
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2022 09:29

Yaygın Omicron varyantı, ekonomide dalgalanmalar, bastıran karakış alarmı… Memleketimizin genel manzarası böyleyken, futbol vatandaşa kafalarını dağıtabileceği bir alan sunuyor…

Haberin Devamı

Lakin, ligde şampiyonluk yarışından erken kopan üç büyüklerin taraftarları bu haktan da yoksun…

KARADENİZ’DE 3 GOL, 3 PUAN BEREKETİ
Araçları yollarda mahsur bırakan, hayatı teslim alan İzlanda kökenli kar fırtınasına inat, Akdeniz’in İncisi’ni ve ligi bir başka fırtına sallıyor; Alanyaspor… 72 millet bileşimli Alanya ahalisi, 2022 kışının göbeğinde futbolun baharını yaşıyor… Ege’de Altay’ı, Oba’da çılgın futbol ve skoru ile Hatay’ı devirip, bu iki rakibine karşı yaşadığı lig başı hezimetlerinin hesabını kapatan Alanyaspor, Karadeniz’den de 3 gol, 3 puan bereketiyle dönüyor. 8 günde 3 maçın bilançosu; 11 gol ve 9 puan!..

DAVIDSON VE EMRE’DEN ERKENCİ GOLLER
Son haftada fikstür trafiğinde Anadolu’yu kuşatan üç denizi turlayan Alanyaspor kafilesi, Giresun deplasmanına yüksek moralli, fakat fiziki yıpranmışlıkla uğurlandı. Tribünleri dolduran taraftarının yoğun tezahüratlarıyla santra öncesi iyice bilenen Giresunspor karşısında bu kez işi daha bir zordu. Farioli, Çotanak Arena çimlerine salarken, öğrencileri adına biraz tedirgindi. Santra vuruşuyla Karadenizli rakip dalga dalga hücum sortilerine geçti. Bu ataklar savuşturuldu, ardından bizimkilerden goller geldi. 5’de Davidson, 6’da Novais’in pasıyla topla buluşan Emre Akbaba, Okan’ın muhafızlığını yaptığı Giresun kale ağlarını havalandırıverdi.

Haberin Devamı

VİTES DÜŞÜRÜLDÜ… AKTİF DİNLENME
Kontratak basılarak, defans arkasına atılan uzun toplarla atılan bu erken goller, Alanyaspor için bile sürprizdi, Çotanak futbol meydanında şok… Kartlar yeniden dağıtılırken, Farioli’nin eli hayli rahatlamıştı. Rakip gol alarmına geçerken, Farioli ekibini enerji tasarrufuna geçirdi. Bundan sonra rakip salvolarını etkisizleştirmek adına, takım neredeyse tümüyle kendi yarı alanına yığıldı. Son müsabakalarda ekstra mesailer yapan takımın taşıdığı ağır yükü anlamak lazımdı, Davidson, Efekan, Efecan… Etten kemiktendi onlar da, kanlı, canlı… Yürekleri kan pompalıyor, bedenleri can taşıyordu… Vites küçültüldü, sahada aktif dinlenmeye geçildi, Marafona’dan sekip Umut’a çarpan talihsiz golle kredi kısmen kullanıldı.

Haberin Devamı

PAS TRAFİĞİNİ KESEN KADEME, MARKAJ
Alanyaspor, ikinci 45’te topu rakibe bırakıp, tam 26 ortaya izin verse de ikili mücadelelerde diri, markajları sıkı kelepçeli, kademeleri pas trafiğini kesiciydi. Dikkatli, sabırlı oyunu, skoru tutuyor süreyi öğütüyordu. Ofansın dinamo kare ası Emre, Efecan, Davidson ve Juanfran da kontra hücumlar basıyor, göz açtırmıyordu. Uzatmalarda Tayfur’un pasıyla sahiplendiği topu Giresun ağlarıyla öpüştüren Emre Akbaba, son iki maçta 5 golüyle fişi çekiyordu. Yenilmezliğini 5’e, galibiyet serisini 3’e çıkaran turuncu-yeşilliler, Avrupa Kupası temsilinde ciddi aday olduğunu bir kez daha belgeledi. Alanyaspor çok formda, şimdi Galatasaray sırada…

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!